Το μπάνιο του μωρού
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Το μπάνιο του μωρού

September 14, 2017

author:

Parenting.gr

Το μπάνιο του μωρού

Ένα από τα πιο αγχωτικά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι το μπάνιο του μωρού. Μικροσκοπικό όπως είναι, φοβάσαι να το κρατήσεις σε κανονικές συνθήκες, η ιδέα του νερού σε συνδυασμό με τη σαπουνάδα που γλιστράει και την πραγματικότητα ότι το μωρό δεν είναι ακίνητο και ούτε σε θέση να υπακούσει όταν του λες να κάτσει ήσυχα, σε κάνει να τρέμεις από φόβο.

Παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μπάνιο του μωρού.

Πού να κάνεις μπάνιο το μωρό σου…

Αν αισθάνεσαι άβολα με τη μπανιέρα –και είναι λογικό- θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια μικρή πλαστική μπανιέρα για μωρά. Είναι και πιο ασφαλείς αυτές οι μπανιέρες αφού είναι πλαστικές και μικρές και πιο εύχρηστες αφού έχεις μικρότερο πεδίο δράσης και πιο μαλακές επιφάνειες. Δεν φοβάσαι για παράδειγμα μην σου γλιστρήσει από τα χέρια και πέσει μέσα στην μπανιέρα, αφού πιθανόν είναι ήδη ξαπλωμένο εκεί. Έχουν ειδική θέση για το κεφάλι του μωρού.

Πώς να κάνεις μπάνιο το μωρό σου

Πριν απ’ όλα δοκίμασε τη θερμοκρασία του νερού στον καρπό του χεριού σου και συγκεκριμένα στην εσωτερική πλευρά. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Βάλε το μωρό σου μέσα στη μπανιέρα. Πρώτα τα ποδαράκια και προσπάθησε να στηρίζεις με το χέρι σου καθώς το κρατάς, κορμό και κεφάλι.

Χρησιμοποίησε το αφρόλουτρό του και ένα μαλακό παιδικό σφουγγάρι και πλύνε το σε όλο του το σώμα με απαλές κινήσεις. Το πρόσωπο και το κεφάλι θα πρέπει να τα καθαρίσεις με το χέρι σου και όχι με το σφουγγάρι, προσέχοντας να μην τραυματίσεις το μωρό με τα νύχια σου ή με κάποιο δαχτυλίδι. Σαφέστατα, θα πρέπει να προσέξεις ώστε η ποσότητα του νερού να μην είναι τέτοια που το πνίγει.

Ξέπλυνε τις σαπουνάδες με καθαρό νερό στην ίδια θερμοκρασία και τύλιξέ το σε μια καθαρή και απαλή πετσέτα. Φρόντισε ώστε η υγρασία να έχει αφαιρεθεί καλά από όλα τα σημεία του σώματός του. Μετά μπορείς να ακολουθήσεις την γνωστή ρουτίνα. Κρεμούλες, φορμάκια κλπ.