Το Μαζί για το Παιδί προσφέρει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το Μαζί για το Παιδί προσφέρει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη

April 5, 2017

author:

Parenting.gr

Το Μαζί για το Παιδί προσφέρει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη

Από την Θράκη έως την Κρήτη το Μαζί για το Παιδί κάνει «βήματα» για τα παιδιά, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί δίπλα τους προσφέροντας τους καινούρια παπούτσια.
Φέτος το Μαζί για το Παιδί θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές. Μέχρι τώρα η εταρεία TOMS  έχει προσφέρει 70.000.000 παπούτσια παγκοσμίως και έχει περισσότερους από 100 giving partners σε όλον τον κόσμο.

Σκοπός της δράσης

Το Μαζί για το Παιδί είναι δίπλα σε όσα παιδιά χρειάζονται βοήθεια. Στόχος της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Διανομή παπουτσιών σε φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων

Ως επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα, το Μαζί για το Παιδί, μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουν να προσφέρουν 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά! Μάλιστα, στα πλαίσια της προσπάθειας κάλυψης όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών, η Ένωση καλεί φορείς από όλην την Ελλάδα που προστατεύουν/υποστηρίζουν παιδιά (μέχρι 17 ετών) να δηλώσουν εγκαίρως τις ανάγκες τους και δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι δυνατό για τις καλύψει.

Τη φετινή χρονιά, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, έχει προγραμματίσει διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλλονιά και Κρήτη.

Η διαδικασία της διανομής

Εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία αλλά και για την υγεία  (τα μεταχειρισμένα παπούτσια δεν πλένονται όπως τα ρούχα) των παιδιών, να παραλαμβάνουν καινούργια παπούτσια.  Νιώθουν ότι κάποιος τους έστειλε ένα δώρο που είναι μόνο δικό τους και που θα μπορέσουν να φορέσουν και να δείξουν στους συμμαθητές τους. Μπορεί να ακούγεται απλό ή υπερβολικό, αλλά για τα παιδιά είναι μεγάλης σημασίας

Σημαντικό κομμάτι μας, οι εθελοντές μας και οι υποστηρικτές

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συμπαράσταση χορηγών εταιρειών όπως TOMS, Νέα Οδός, ΔΕΔΔΗΕ, Aegean, HERTZ, Freedom Logistics, Aeromet, που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση τους έργου μας σε όλη την Ελλάδα. Όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια μελλοντική διανομή μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση (210 74 82 690 ) και να δηλώσουν συμμετοχή.  Υπάρχει ανάγκη για “χέρια” αλλά και μεγάλη χαρά για νέους φίλους που αγαπούν τα παιδιά και θα ήθελαν να το εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, όπως λέει και το τραγούδι together we stand, divided we fall… 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το «Μαζί για το Παιδί» μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.  Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.