Το κάλεσμα της άγριας φύσης από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στα σχολεία
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το κάλεσμα της άγριας φύσης από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στα σχολεία

April 1, 2021

author:

Parenting.gr

Το κάλεσμα της άγριας φύσης από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στα σχολεία

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μεταφέρει το αγαπημένο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον “Το κάλεσμα της άγριας φύσης” στο θεατρικό σανίδι , σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία, φορείς και ιδρύματα.

Ήρωας της ιστορίας μας είναι ο σκύλος Μπακ, που ζει αμέριμνος στο κτήμα του αφεντικού του, όταν ξαφνικά τον μεταφέρουν στο χιονισμένο Βορρά και τον αναγκάζουν να δουλεύει εξαντλητικά σέρνοντας φορτία με το έλκηθρο. Η ζωή γι’ αυτόν γίνεται δύσκολη, όμως το ξύπνημα των παλιών του ενστίκτων τον δυναμώνει και τον οδηγεί να γίνει ο αρχηγός των σκύλων. Μέσα στα δάση θα ακούσει το κάλεσμα της άγριας φύσης, θα βρει την αγέλη των άγριων λύκων –των προγόνων του– και θα την ακολουθήσει. Σε αυτό το ταξίδι, ο Μπακ συναντά την αληθινή του φύση, γνωρίζει τον πραγματικό του εαυτό και καταφέρνει να βγει μέσα από τα εμπόδια πιο χαρούμενος και δυνατός όσο ποτέ άλλοτε.

Στην παράσταση της Στέγης, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν στις σχολικές αίθουσες τις περιπέτειες του Μπακ μέσα από την αφήγηση και τη μουσική. Στόχος της παράστασης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να γοητευθούν από τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου που δημιουργείται με απλά μέσα.

Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά και γίνονται μέρος της περιπέτειας. Συνοδεύουν την ιστορία παράγοντας ήχους και τραγουδώντας όλοι μαζί… το τραγούδι της αγέλης των λύκων. Η αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και ηθοποιών βοηθά τους νεαρούς θεατές να νιώσουν μέλη της δικής τους ομάδας, να αντιμετωπίσουν τις δικές τους δυσκολίες και, ως άλλοι Μπακ, να πιστέψουν στις απίστευτες δυνάμεις που και οι ίδιοι κρύβουν μέσα τους!

Tips:
Αφορά σε μαθητές από Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Λυκείου, σε σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας
Χρονική Περίοδος: 31 Οκτωβρίου 2016 – 31 Μαΐου 2017
Είσοδος ελεύθερη / Κρατήσεις: τηλ: 213 017 8002

Originally posted 2016-10-27 12:48:38.