Το θερινό ηλιοστάσιο συναντά την Πανσέληνο!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Το θερινό ηλιοστάσιο συναντά την Πανσέληνο!

August 19, 2020

author:

Parenting.gr

Το θερινό ηλιοστάσιο συναντά την Πανσέληνο!

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στη 01:34 ώρα Ελλάδος, υποδεχθήκαμε και επίσημα το καλοκαίρι!
Tο θερινό ηλιοστάσιο εγκαινίασε την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει η Ελλάδα και την έναρξη του Χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.
Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του στον ουρανό και η σημερινή ημέρα θα είναι η μεγαλύτερη του έτους. Από εδώ και στο εξής οι μέρες θα μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Για πρώτη φορά, μετά από 70 χρόνια, το θερινό ηλιοστάσιο συνέπεσε με την πανσέληνο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 02:02 ώρα Ελλάδος.

shutterstock_397568653

Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τρίτη 21 Ιουνίου, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble».
H παράσταση «Το Σύμπαν του Hubble», προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες και περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του τηλεσκοπίου αυτού στην προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των μυστικών του Σύμπαντος.
Τις παραστάσεις προλογίζει ο Άρης Μυλωνάς, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.
Οι ώρες προβολών είναι 19:30 και 20:30 με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 19:00, στο ταμείο του Πλανηταρίου.

Originally posted 2016-06-21 07:32:54.