Το αλεξανδρινό: Πάντα ένα όμορφο δώρο
SHOPPING ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Το αλεξανδρινό: Πάντα ένα όμορφο δώρο

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Το αλεξανδρινό: Πάντα ένα όμορφο δώρο

Τα Χριστούγεννα είναι γνωστά ως γιορτή της αγάπης και περίοδος στοχασμού. Οι φίλοι και η οικογένεια συναντιούνται για να περάσουν χρόνο και να απολαύσουν τις γιορτές μαζί. Ωστόσο, πολύ συχνά στις μέρες μας η πραγματική σημασία των Χριστουγέννων χάνεται. Αντί για γαλήνη και ηρεμία, οι εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα είναι συχνά γεμάτες από ξέφρενο καταναλωτισμό. Προσφέροντας το “Αστέρι των Χριστουγέννων” ως δώρο μπορείτε να συμβάλλετε αρκετά για να φέρετε πίσω λίγη από τη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων και το νόημα των αυθεντικών παραδόσεων στις γιορτές. Και αυτό γιατί το αλεξανδρινό δεν είναι μόνο ένα ισχυρό σύμβολο των Χριστουγέννων, είναι επίσης και ένα υπέροχο, λιτό δώρο μέσα από το οποίο μπορείτε να εκφράσετε μεγάλα συναισθήματα με απλό τρόπο. Ένα είναι σίγουρο, ότι χάρη στην μεγάλη ποικιλομορφία του κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην μοναδική γοητεία αυτού του πανέμορφου χειμερινού λουλουδιού.

Ένα αστέρι για πολλές περιστάσεις

Είτε ως «ευχαριστώ» σε μια μητέρα, ή ένα μήνυμα αγάπης στον σύντροφό μας, σύμβολο αγάπης για τον καλύτερο φίλο μας ή μια μικρή χειρονομία εκτίμησης προς έναν γείτονα ή έναν συνεργάτη μας, ένα αλεξανδρινό αποτελεί ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Το φυτό δεν είναι ένα ακριβό δώρο, ωστόσο μπορεί να προσφέρει πολλή χαρά και να εκφράσει έντονα συναισθήματα. Χάρη στα πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα, και με τα κατάλληλα αξεσουάρ το αλεξανδρινό μπορεί να γίνει μια μοναδική σύνθεση, που θα καλύψει κάθε γούστο. Ακόμη και χωρίς επιπλέον στολίδια, αυτό το φυτό με τα φωτεινά και πολύχρωμα αστεροειδή του φύλλα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

 

Ένα αστέρι για κάθε προτίμηση

Τα αλεξανδρινά ποικίλλουν στα μεγέθη και συναντώνται από μίνι, με ύψος μόνο λίγων εκατοστών, τα οποία είναι ακριβώς στο σωστό μέγεθος για τα λεπτοκαμωμένα παιδικά χεράκια, μέχρι κανονικά για γλάστρες, ακόμη και σε μέγεθος πλούσιου θάμνου που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι το ένα μέτρο. Η γκάμα των χρωμάτων εκτείνεται από κόκκινο έως βερικοκί, κρεμ, ροζ, ροζέ, λευκό, σομόν, πορτοκάλι, κανελί και κίτρινο του λεμονιού. Προσθέστε σε αυτά και τις δίχρωμες παραλλαγές με τα γοητευτικά «νερά» και τις πιτσιλιές τους. Ακόμη και το σχήμα των φύλλων είναι διαφορετικό, ανάλογα την ποικιλία. Τα αλεξανδρινά είναι υπέροχα, ακόμη και με τα μυτερά ή τα στρογγυλά και οδοντωτά φύλλα τους, ενώ μερικά έχουν ακόμη και σγουρά φύλλα. Όλες αυτές οι επιλογές εγγυώνται ότι θα βρείτε το τέλειο αλεξανδρινό. Να θυμάστε ότι το Νοέμβριο, στην αρχή της σεζόν, μπορείτε να βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία αλεξανδρινών στα φυτώρια. Έτσι εάν ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο χρώμα ή μέγεθος αγοράστε το τότε.

 

Ο κύριος των μεταμορφώσεων: Φτιάξτε εύκολα προσωποποιημένα δώρα με αλεξανδρινά

Τα αλεξανδρινό είναι ένα χειμερινό λουλούδι που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα και είναι πραγματικά μάστερ στις μεταμορφώσεις, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες για να κατασκευάσετε προσωπικά δώρα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μετατρέψετε μια απλή κονσέρβα σε μια όμορφη, χειροποίητη γλάστρα και να προσφέρετε ένα μοναδικό δώρο. Ως κομμένο λουλούδι, το αλεξανδρινό μπορεί να διακοσμήσει δώρα ή να αναβαθμίσει μπουκέτα, συνθέσεις και βάζα. Τα μίνι αλεξανδρινά αναδεικνύουν με το υπέροχο χρώμα και την ομορφιά τους τα χριστουγεννιάτικα καλάθια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τις επιτραπέζιες διακοσμήσεις, καθώς και τα χειροποίητα εορταστικά ημερολόγια και στεφάνια. Η ποικιλομορφία αυτού του φυτού επιτρέπει τη δημιουργία κάθε είδους υπέροχων δώρων για κάθε ευκαιρία και κάθε προσωπική προτίμηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Αλεξανδρινά, δείτε εδώ.