Τι σε νοιάζει αν θα θηλάσω;
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι σε νοιάζει αν θα θηλάσω;

August 2, 2020

author:

Parenting.gr

Τι σε νοιάζει αν θα θηλάσω;

Ήμουν έγκυος στον μεγάλο μου γιο. Δεν είχα ιδέα τι με περιμένει και πόσο υπέροχο πλάσμα μεγάλωνε μέσα μου. Κάπου στον 6ο μήνα (ξέρεις στο μήνα που το μόνο που σε νοιάζει είναι αν θα σε αφήσει ο γιατρός να βάψεις ή όχι τα μαλλιά σου) με ρώτησε μία φίλη αν θα θηλάσω. Χωρίς να το σκεφτώ απάντησα ναι. Τώρα όμως, τόσους μήνες μετά και αφού τελικά κατάφερα να θηλάσω τον γιό μου για 14 μήνες κάνω μία μικρή αναδρομή.

Θα είχα απαντήσει θετικά ακόμα κι αν με ρωτούσε «Θέλεις να πας στο φεγγάρι;» ή «Θέλεις να φας για μεσημέρι;». Η ερώτηση προς τη μέλλουσα μαμά για το αν θα θηλάσει ή αν δεν θα θηλάσει είναι κάπως παράξενη τελικά.

Από τη μία πλευρά αν το δεις ωμά/ψυχρά/σκληρά είμαστε σχεδιασμένες για κάτι τέτοιο, είναι ο λόγος που έχουμε στήθος άλλωστε (ναι, δεν λέω μας χαρίζει και στιγμές ηδονής γι’ αυτό σου είπα αν το δεις ωμά). Άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει λόγος για να γίνει μία τέτοια ερώτηση. Είναι στη φύση μας και είμαστε θηλαστικά (αν το δεχτείς από την αρχή θα γλιτώσεις από αρκετές ατέρμονες συζητήσεις).

shutterstock_152279609

Από την άλλη πλευρά είναι μία ερώτηση βγαλμένη από βιβλίο φαντασίας. Πού να ξέρω χρυσή μου αν θα το θηλάσω; Εδώ δεν ξέρω πώς είναι και τι είναι αυτό το πλάσμα. Ό,τι κι αν με ρωτήσεις ναι θα σου πω. Δώσε μου μόνο ένα εγχειρίδιο με οδηγίες σωστής χρήσης.

Αναρωτιέμαι όμως, αν είχα απαντήσει αρνητικά τι θα μου έλεγε; Αν της έλεγα «Χρυσή μου εγώ το σκέφτηκα και τελικά δεν θα θηλάσω. Το βρίσκω άσχημο, κακόγουστο, η φόρμουλα μια χαρά κάνει τη δουλειά της, θέλω να βράδια μου να κοιμάμαι κ.λπ. κ.λπ.». Υποθέτω πως δεν θα μου έλεγε τίποτα, θα την άφηνα στα κρύα του λουτρού. Μπορεί και να μου γύριζε την πλάτη ή απλώς να της έδινα τροφή για συζητήσεις εβδομάδων με τις φίλες της.

Ειλικρινά όμως, εσένα τι σε νοιάζει τι θα κάνω εγώ με το στήθος μου και το φαγητό του παιδιού μου; Θέλεις να το πάω και πιο πέρα; Φαντάζεσαι να είχε απευθύνει αυτή την ερώτηση σε μία γυναίκα με ολική μαστεκτομή; Μία γυναίκα που επιβίωσε από καρκίνο και κατάφερε να μείνει έγκυος, μία γυναίκα ηρωίδα δηλαδή. Μία γυναίκα που μία τέτοια ερώτηση θα την έκανε κουρέλι ρε φίλε.

Γι’ αυτό λοιπόν αν θέλεις να ρωτήσεις κάποια φίλη σου αν θα θηλάσει ή όχι καλύτερα να μασήσεις μία τσίχλα. Αν σου κάνουν μία τέτοια ερώτηση μπορείς απλώς να ρωτήσεις με βλεφαρίδες που πεταρίζουν: «Πιστεύεις ότι θα το αγαπήσω περισσότερο από σένα το μωρό μου; Μακάρι να νοιαστώ και εγώ γι’ αυτό όπως νοιάζεσαι εσύ». 

 

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση

Θηλασμός: η διατροφή της μαμάς

 

Originally posted 2016-02-18 04:30:11.