Τι πρέπει να πείτε στους γονείς σας τώρα που γίνατε γονείς!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_316367753Όταν είμαστε παιδιά δεν καταλαβαίνουμε συνήθως το ρόλο και το έργο των γονιών που είναι πολύ σημαντικό αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο. Τώρα που γίνατε γονείς κάποια πράγματα σας φαίνονται πολύ οικεία καθώς πιθανότατα να τα έχουν κάνει και οι γονείς σας σε εσάς και πλέον νιώθετε ότι καταλαβαίνετε απόλυτα τους δικούς σας! Δεν είναι όμως ποτέ αργά να τους πείτε ότι τους νιώθετε και ότι τους κατανοείτε απόλυτα! Να μερικά πράγματα που θα μπορούσατε να τους πείτε για αρχή: Σας ευχαριστώ.

Έπειτα συνεχίστε με τα εξής:

Χαίρομαι για όλα τα “όχι”. Ποιο παιδί δε θέλει να μένει ξύπνιο ως αργά, να τρώει μόνο σοκολάτες και μακαρόνια και να βλέπει συνέχεια τηλεόραση; Τώρα όμως καταλαβαίνετε ότι τα «όχι” των γονιών σας ήταν για να σας προστατέψουν και να σας μάθουν κάποια βασικά πράγματα.

Το διάβασμα με βοήθησε. Όλες οι ώρες που οι γονείς σας διάβαζαν παραμύθια ή σας έλεγαν να διαβάστε βιβλία βλέπετε πλέον ότι έχουν αποδώσει και γι αυτό κάνετε το ίδιο και στα παιδιά σας!

Ήταν ωραία όταν μας πρόσεχε η μπέιμπι σίτερ. Όσο και εάν δε θέλατε τότε, τώρα καταλαβαίνετε την ανάγκη τους να βγούν μόνοι τους έξω και να σας αφήσουν στην νεαρή γειτόνισσα η οποία σας διασκέδαζε τελικά με πολύ ωραίους τρόπους!

Διακοπές με την οικογένεια. Πολλές φορές τα παιδιά θέλουν να κάνουν διακοπές με φίλους και με παιδιά της ηλικίας τους και ίσως όχι με συγγενείς. Όμως όσες φορές κάνατε διακοπές οικογενειακώς τελικά περάσατε ωραία και δεθήκατε περισσότερο με την οικογένεια σας. Επίσης πλέον έχετε πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα οικογενειακά καλοκαίρια σας!

Λυπάμαι. Για όλες τις φορές που τους φωνάξατε, που γκρινιάζατε, που προσποιηθήκατε ότι τους μισείτε, που χτυπήσατε το μικρό σας αδελφό, που τους είπατε ψέμματα και όλα αυτά που κάνατε και ξέρατε πως αν τα έκανα τα παιδιά σας θα σας πλήγωναν πολύ. Ως γονείς όμως καταλαβαίνουν απόλυτα όπως κι εσείς θα καταλαβαίνετε τα παιδιά σας!

Διαβάστε επίσης:

10 λόγοι που είναι υπέροχο να έχεις μια κόρη!

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες

10 πράγματα για τους γονείς που δεν είναι γραμμένα σε κάποιο βιβλίο!

The post Τι πρέπει να πείτε στους γονείς σας τώρα που γίνατε γονείς! appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα