Τι πρέπει να πείτε στους γονείς σας τώρα που γίνατε γονείς!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να πείτε στους γονείς σας τώρα που γίνατε γονείς!

February 9, 2019

author:

Parenting.gr

Τι πρέπει να πείτε στους γονείς σας τώρα που γίνατε γονείς!

Όταν είμαστε παιδιά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε  το ρόλο και το έργο των γονιών μας. Δε μπορούμε να αντιληφθούμε ούτε τις δυσκολίες ούτε τις συγκινήσεις.
Μόλις όμως γινόμαστε γονείς κάποια πράγματα γίνονται ξαφνικά τόσο ξεκάθαρα στα μάτια μας και τα νιώθουμε τόσο οικεία, που σχεδόν μας τρομάζει! Ξαφνικά δικαιολογούμε όλα τα λάθη του παρελθόντος και αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι γονείς μας ήταν ήρωες και … παντογνώστες!
Μάλλον, ήρθε ο καιρός να τους ζητήσουμε την πρώτη συγγνώμη και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη αλλά και την απόλυτη κατανόησή μας!

Να μερικά πράγματα που θα μπορούσαμε να τους πούμε:

Χαίρομαι για όλα τα “όχι”.
Ποιό παιδί δε θέλει να μένει ξύπνιο ως αργά, να τρώει σοκολάτες και να βλέπει συνέχεια τηλεόραση; Τώρα όμως καταλαβαίνουμε ότι τα “όχι” των γονιών μας ήταν για να μας προστατέψουν και να μας “εκπαιδεύσουν”.

Νοσταλγώ τις ημέρες που μου διάβαζες παραμύθια. Οι ιστορίες σου με βοήθησαν τόσο πολύ στη ζωή μου.
Όλες οι ώρες που οι γονείς μας διάβαζαν παραμύθια ή μας προέτρεπαν να διαβάσουμε βιβλία, έρχονται τώρα σαν παράδειγμα για τις δικές μας αφηγήσεις.

shutterstock_126153569

Ήταν ωραία όταν μας πρόσεχε η μπέιμπι σίτερ.
Όσο και εάν δε θέλαμε τότε, τώρα πια κατανοούμε την ανάγκη των γονιών μας να βγούν μόνοι τους μία βόλτα και να ηρεμήσουν. Και τελικά δεν ήταν άσχημα τα παιχνίδια της κυρίας Ελένης! Ούτε τα κουλουράκια της!

Μου άρεσαν οι οικογενειακές διακοπές στο εξοχικό μας.
Παρόλο που τότε φωνάζαμε και αντιδρούσαμε έντονα γιατί θέλαμε να πάμε διακοπές στα νησιά με τους φίλους μας, τώρα συνειδητοποιούμε τους φόβους που ένιωθαν οι γονείς μας αλλά και την ανάγκη τους να είμαστε όλοι μαζί.  Οι διακοπές ήταν αφορμή για να δεθούμε μεταξύ μας και να γνωριστούμε καλύτερα. Τα καλοκαίρια δημιούργησαν ωραίες αναμνήσεις και μοναδικές φωτογραφίες.

Λυπάμαι.
Για τις φωνές, τις γκρίνιες, τα Σε μισώ!, τα μικρά ψέμματα, τις ζήλιες  και τις πόρτες που έκλειναν δυνατά και σας άφηναν απέξω.

Ευχαριστώ.
Και να μην ξεχάσουμε να τους κοιτάμε στα μάτια.

Διαβάστε επίσης:

10 λόγοι που είναι υπέροχο να έχεις μια κόρη!

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες

10 πράγματα για τους γονείς που δεν είναι γραμμένα σε κάποιο βιβλίο!

Originally posted 2016-09-25 04:30:37.