Τι πρέπει να κάνεις αν πρέπει να πάρεις το παιδί σου στη δουλειά
ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Τι πρέπει να κάνεις αν πρέπει να πάρεις το παιδί σου στη δουλειά

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Τι πρέπει να κάνεις αν πρέπει να πάρεις το παιδί σου στη δουλειά

Στις ΗΠΑ η τέταρτη Πέμπτη του Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που οι γονείς μπορούν να πάρουν το παιδί τους στη δουλειά. Αυτό δεν είναι μόνο άδεια της εταιρείας αλλά και πρόσκληση αφού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν πού δουλεύουν οι γονείς τους. Στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Τι πρέπει να κάνεις όμως όταν θα έρθει εκείνη η μέρα που το παιδί δεν έχει σχολείο, η babysitter έχει ένα έκτακτο και οι γονείς σου λείπουν; Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να κάνεις προκειμένου να διαχειριστείς την ημέρα που το παιδί θα σε συνοδεύσει στη δουλειά…

Μίλησε με τον προϊστάμενό σου
Πριν από οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να μιλήσεις και να ενημερώσεις σχετικά τον προϊστάμενό σου. Δεν γίνεται να εμφανιστείς ξαφνικά στον εργασιακό σου χώρο με το παιδί σου αν εκείνος δεν το γνωρίζει. Μην διστάσεις να τον ρωτήσεις αν μπορεί το παιδί να μείνει όλη τη μέρα εκεί ή πού θα πρέπει να κάθεται. Ακόμη αν υπάρχουν σημεία στον εργασιακό χώρο, στα οποία δεν θα ήθελε να πλησιάσει.

Εξέτασε το ενδεχόμενο να περάσει να το πάρει κάποιος
Το ότι ο προϊστάμενός σου θα σου δώσει την άδεια να μείνει μαζί σου το παιδί σου δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη λύση. Εξέτασε το ενδεχόμενο να περάσει κάποιος να το πάρει από εκεί –ο σύντροφός σου, ο παππούς και η γιαγιά- πριν τη λήξη της βάρδιας. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις και καλή θέληση απέναντι στην ελαστικότητα της εταιρείας και του προϊσταμένου σου.

Προετοίμασε το παιδί σου
Εξήγησε στο παιδί σου ότι εκεί που θα πάτε είναι ο εργασιακός σου χώρος και ότι δεν έχει άλλα παιδιά. Πες του ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή και να είναι ήσυχο και ευγενικό για να μην εμποδίζει τους άλλους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά τους. Πες του να σκεφτεί αν θέλει να πάρει μαζί του κάποια πράγματα για να απασχολήσει τον εαυτό του αυτές τις ώρες. Σαφέστατα δεν πρέπει να γεμίσετε το γραφείο σου τουβλάκια ή τους διαδρόμους του super market με αυτοκίνητα, αεροπλανάκια και κούκλες. Ένα μπλοκ ζωγραφικής ή κάποιο βιβλίο είναι προτιμότερο.

Κανόνες συμπεριφοράς
Είμαστε ευγενικοί. Δίνουμε το χέρι μας για να συστηθούμε. Λέμε ευχαριστώ αν μας προσφέρουν κάτι. Δεν ενοχλούμε. Δεν μιλάμε δυνατά. Αφήνουμε τη μαμά να κάνει ήρεμα τη δουλειά της. Κυρίως κάνουμε υπομονή και ξεχνάμε ότι η μαμά είναι το πρόσωπο εκείνο που στο σπίτι μας κάνει όλα τα χατίρια. Μια μέρα είναι, θα περάσει!

Πηγή