Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις μετανιώσει που απέκτησες παιδιά
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις μετανιώσει που απέκτησες παιδιά

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις μετανιώσει που απέκτησες παιδιά

Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε τη μητρότητα ως θείο δώρο και ολοκλήρωση για μια γυναίκα. Οπωσδήποτε είναι. Η μητρότητα αποτελεί την απόλυτη ευτυχία για μια γυναίκα και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Υπάρχουν όμως γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες και πολλές φορές μετανιώνουν γι’ αυτό. Για άλλες είναι μόνιμη κατάσταση από ένα σημείο και έπειτα και για άλλες είναι σαν κάτι που περνάει απ’ το μυαλό την ώρα μιας δυσκολίας και μετά ξαναφεύγει.

Αν είσαι σε μια όμοια κατάσταση πώς πρέπει να τη διαχειριστείς ώστε να μην επηρεάσεις την οικογένειά σου; Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα αν εσύ ξαφνικά συνειδητοποίησες ότι το να κάνεις οικογένεια δεν ήταν τελικά αυτό που περίμενες πως θα σε κάνει ευτυχισμένη. Τα παιδιά δεν ήταν προφανώς κάποιο πείραμα ή μια δοκιμή. Είναι η μόνιμη κατάσταση της ζωής σου πια και η απόλυτη ευθύνη σου.

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να σκεφτείς με ψυχραιμία ότι η μητρότητα έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Μπορεί σε τρία χρόνια από σήμερα να είναι πιο εύκολα τα πράγματα με τα παιδιά σου αλλά μπορεί να είναι και πιο δύσκολα. Οι οικογένειες περνάνε φάσεις. Όπως φάσεις θα πέρναγες και στην χωρίς παιδιά ζωή σου, άλλωστε.

Εκείνο που θα πρέπει να κάνεις αν αυτό που αισθάνεσαι είναι μια μόνιμη κατάσταση για εσένα, είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Ένας ψυχίατρος ή κάποιος ψυχολόγος με ειδίκευση σε θέματα που αφορούν την οικογένεια θα σε βοηθήσει περισσότερο από οτιδήποτε πρόκειται να διαβάσεις. Αν παρακολουθείς το mylife.gr θα έχεις σίγουρα προσέξει πως εκείνο που προσπαθούμε, είναι να συμβουλεύσουμε, να εμπνεύσουμε και να βάλουμε ιδέες στις γυναίκες για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Θέλουμε να βλέπουμε τις γυναίκες να προοδεύουν και να είναι ευτυχισμένες. Μακάρι και σε ένα θέμα σαν αυτό να είχαμε την επάρκεια να σου δείξουμε τι πρέπει να κάνεις.

Δεν υπάρχουν tips που θα σε κάνουν να μην μισείς τη ζωή σου με τα παιδιά. Αν νιώθεις κάτι τέτοιο, τότε μόνον ο ειδικός είναι η λύτρωσή σου. Όποια απόφαση και αν πάρεις, είτε αυτή είναι η απόφαση να αποχωρήσεις από το σπίτι αναθέτοντας την κηδεμονία στον πατέρα τους, είτε αποφασίσεις να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι, δεν μπορείς να κάνεις τη διαδρομή μόνη σου. Ακριβώς επειδή πια είσαι μητέρα και τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλά και από πολύ νωρίς τι συμβαίνει.

Πηγή