Τι ξέρουμε για το Tetris!
Γωνιά της μαμάς Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τι ξέρουμε για το Tetris!

June 13, 2019

author:

Parenting.gr

Τι ξέρουμε για το Tetris!

tetrisΤο Tetris δημιουργήθηκε στη Ρωσία περίπου το 1985 και δεν πατενταρίστηκε ποτέ, επειδή την εποχή εκείνη, στην κομμουνιστική Ρωσία δεν ήταν κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα που αφορούσαν ιδιώτες.
Ο αυθεντικός δημιουργός του Tetris ήταν ο Alexey Pajitnov, ενώ βοηθοί του ήταν ο Dmitry Pavlovsky και ο Vadim Gerasimov. Οι δυο πρώτοι εργάζονταν για τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ως μηχανικοί υπολογιστών. Ο Alexey Pajitnov είχε ήδη δημοσιεύσει και πουλήσει πολλά παιχνίδια που βασίζονταν στην ψυχολογία. Ο Dmitry Pavlovsky είχε δημιουργήσει ηλεκτρονικά παιχνίδια για μεγάλες πλατφόρμες. Ο Vadim Gerasimov, μόλις δεκαέξι ετών και μαθητής λυκείου τότε, είχε ήδη φτιάξει ένα πρόγραμμα βάσης δεδομένων για περιβάλλον MS DOS όταν συναντήθηκε με τους άλλους δυο. Ήταν ο Alexey Pajitnov που πρώτος εμπνεύστηκε το Tetris, βασιζόμενος σε ένα άλλο παιχνίδι από το περίφημο Genetic Engineering, που είχε φτιάξει ο ίδιος.

Το όνομα του Tetris προέρχεται από την ελληνική λέξη τέσσερα. Το Tetris είναι ένα ηλεκτρονικό παζλ στο οποίο διάφορα σχήματα, αποτελούμενα πάντα από τέσσερα τετραγωνάκια, πέφτουν κάθετα σε ένα πηγάδι. Ο χρήστης στριφογυρίζει τα κομμάτια και τα μετακινεί δεξιά και αριστερά με σκοπό να τα τοποθετήσει πάνω στα άλλα. Όταν σχηματιστούν συμπαγείς γραμμές από τετραγωνάκια από άκρη σε άκρη, τότε η γραμμή εξαφανίζεται και όλα τα κομμάτια κατεβαίνουν κατά ένα τετραγωνάκι. Όταν εξαφανίζονται γραμμές κερδίζονται πόντοι, ενώ όταν το πηγάδι γεμίσει το παιχνίδι τελειώνει. Οι παίκτες αγωνίζονται να διατηρήσουν το πηγάδι όσο πιο άδειο γίνεται, αλλά καθώς το παιχνίδι προχωρά τα κομμάτια πέφτουν όλο και πιο γρήγορα κάνοντάς το εξαιρετικά δύσκολο. Παίξε Tetris εδώ.

Πηγή: www.paixnidia.gr

Originally posted 2014-07-07 07:35:50.