Τι να κάνω όταν κλαίει το μωρό μου;
ΒΡΕΦΟΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνω όταν κλαίει το μωρό μου;

June 5, 2021

author:

Parenting.gr

Τι να κάνω όταν κλαίει το μωρό μου;

Συχνά, οι νέες μαμάδες δυσκολεύονται να καταλάβουν τί είναι αυτό που κάνει το μωράκι τους να κλαίει. Στενοχωριούνται να το βλέπουν, χάνουν την υπομονή τους και κατηγορούν τον εαυτό τους.

Η κούραση των πρώτων ημερών με το παιδί στο σπίτι σε συνδυασμό με το καταπονημένο σώμα τους από τον τοκετό δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και μεταμορφώνουν ένα μικρό δάκρυ σε λυγμό.

 

 

Ας δούμε, λοιπόν, τί πρέπει να κάνετε όταν το μωράκι σας κλαίει;

Το σημαντικότερο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται κι όσο κι αν φλερτάρετε με την “απελπίσια” πρέπει να κατανοήσετε ότι τα δικά σας τεταμένα νεύρα ενισχύουν του παιδιού. Η ένταση του σώματός σας και η αρνητική ενέργεια μεταφέρονται στο μωρό και το κλάμα του γίνεται εντονότερο.

Στη συνέχεια πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλάμα του μωρού σας δεν είναι αποτέλεσμα πείνας, κούρασης, νύστας, πόνου ή ασθένειας και ότι έχετε καλύψει τις βασικές του ανάγκες.

Και τέλος, πρέπει απλά να του προσφέρετε αυτό που ζητά αλλά δε μπορεί να το εκφράσει με λόγια: την αγκαλιά σας! Εσάς χρειάζεται, τη μυρωδιά σας, τους χτύπους της καρδιάς σας που τους έχει συνηθίσει, τη ζεστασιά του σώματος σας, το στήθος σας, το χάδι σας και το γνώριμο ήχο της φωνής σας.

 

 

Μην στερείτε από το μωράκι σας το θαύμα της αγκαλιάς και της επαφής. Εάν χρειάζεται, κρατήστε το κοντά σας με το μάρσιππο αγκαλιάς που του προσφέρει άνεση και σε εσάς ξεκούραση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το μωρό στη σωστή θέση, ακουμπάει το κεφαλάκι του επάνω στο στήθος σας, χωρίς να καλύπτεται το προσωπάκι του και ζήστε μαζί του την καθημερινότητα σας.

Περπατήστε στο σπίτι,  μιλήστε του, εξηγήστε του όλα όσα βλέπει γύρω του, πείτε του τραγούδια, αφηγηθείτε του παραμύθια και θα δείτε πως το κλάμα  θα μειωθεί και το μωρό σας θα γαληνέψει.

Μην ξεχνάτε πως το κλάμα, είναι το μόνο μέσο που διαθέτουν τα μωρά για να εκφράσουν αυτό που νιώθουν  και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Ακούστε το, “διαβάστε” τα σημάδια και τις κινήσεις του και διαθέστε τον εαυτό σας και τα χάδια σας απλόχερα!

Originally posted 2017-01-12 04:30:29.