Τι μαθαίνει το μωρό σας καθημερινά
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Τι μαθαίνει το μωρό σας καθημερινά

September 11, 2020

author:

Parenting.gr

Τι μαθαίνει το μωρό σας καθημερινά

Ίσως να σκέφτεστε ότι οι πρώτοι μήνες με το μωρό σας να είναι μόνο φαγητό και ύπνος! Κι όμως το μωράκι σας μαθαίνει πολλά από τη μεταξύ σας σχέση κάθε μέρα! Γι’ αυτό μη χάνετε ευκαιρία μαζί του να αλληλεπιδράτε έτσι ώστε να παρατηρεί και να λαμβάνει τα σωστά μηνύματα! Πώς;

Κατά το φαγητό

Όταν το ταΐζετε, φροντίστε να είστε απόλυτα συγκεντρωμένες εκεί. Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο σε σάς και στο μωρό σας και τραγουδήστε του, αγκαλιάστε το, μιλήστε του και θα λάβει μεγάλη στοργή και ζεστασιά, το οποίο αυτό του γίνεται μάθημα ζωής!  Η στοργή αυτή το βοηθάει να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια και να κατανοήσει καλύτερα το νέο περιβάλλον

Μιλήστε απλά

Μπορεί να σας βγαίνει να μιλάτε με τον κλασικό τρόπο που μιλάμε στα μωρά όμως χρησιμοποιώντας απλές προτάσεις με καθαρή φωνή και μητρικό τόνο, τα βοηθάτε να ακούνε, να καταλαβαίνουν  και να αρχίσουν να επικοινωνούν!

Φροντίδα

Το καθημερινό μπάνιο, το συχνό άλλαγμα πάνας, το πλύσιμο των χεριών, όλα τους είναι μαθήματα φροντίδας και υγιεινής που το μωρό μαθαίνει από πολύ μικρή ηλικία. Εάν συνδυάσετε αυτές τις δράσεις και με το να εξηγείτε ταυτόχρονα οτιδήποτε κάνετε τότε θα βοηθήσετε τα μωρά ακόμα πιο πολύ να μάθουν για τη φροντίδα τους σώματος!

Φύση

Κάντε μαζί του βόλτα στη φύση και μιλήστε του για τα λουλούδια, τα ζώα, το περιβάλλον. Δείχνετε κάθε λεπτό στη βόλτα σας πόσο σας αρέσει ο καθαρός αέρας, η φύση και τα λουλούδια!

Τρυφερότητα

Να είστε τρυφερή με τον σύντροφό σας, με τους γονείς σας, με τους φίλους σας. Βλέποντας το μωρό και νιώθοντας αυτήν τη στοργή θα μάθει σε αυτό το περιβάλλον και θα θέλει μεγαλώνοντας να τη ζει!

Μουσική

Η ευεργετική επίδραση της μουσικής είναι γνωστή όχι μόνο κατά την περίοδο της κύησης αλλά και μετέπειτα καθώς βελτιώνει πολύ τις δεξιότητες του παιδιού! Οι ταξιδιάρικες μελωδίες, οι ήχοι και τα μουσικά όργανα μπορούν να μάθουν πολλά στα παιδιά!

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά!

Το πρώτο του γέλιο, ο πιο γλυκός μας ήχος!

Originally posted 2016-04-19 06:12:12.