Τι θα χρειαστείς για να βάψεις το σπίτι σου!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Τι θα χρειαστείς για να βάψεις το σπίτι σου!

January 31, 2020

author:

Parenting.gr

Τι θα χρειαστείς για να βάψεις το σπίτι σου!

Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όλο και περισσότεροι από εμάς αποφασίζουμε να βάλουμε προσωπική εργασία για την ανακαίνιση του σπιτιού μας. Το φρεσκάρισμα των επιφανειών του σπιτιού και οι αλλαγές των χρωμάτων είναι δουλειές που μπορούμε να τις ολοκληρώσουμε εύκολα, οικονομικά και διασκεδαστικά, σαν να είμαστε επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές. Αρκεί βέβαια να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά βαψίματος, τα απαραίτητα εργαλεία και να μελετήσουμε συμβουλές για αρχάριους. Δες τη λίστα με τα απαραίτητα που θα χρειαστείς:

Γυαλόχαρτο – Πριν περάσεις το αστάρι ή το χρώμα, θα πρέπει η επιφάνεια να είναι πολύ καθαρή, απαλλαγμένη από σκόνη και ρύπους. Με τη βοήθεια ενός γυαλόχαρτου θα προετοιμάσεις την επιφάνεια. Μετά θα χρειαστείς και ένα σφουγγάρι για να πλύνεις καλά με νερό.

Σπάτουλα – Συχνά, οι επιφάνειες που θα βάψουμε, ειδικά οι τοίχοι, παρουσιάζουν “λακκούβες” ή τρύπες. Για να καλυφθούν αυτά τα σημεία, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στόκος. Αφού πληρώσεις τα προβληματικά σημεία και τις ρωγμές με στόκο, μετά θα χρησιμοποιήσεις την σπάτουλα για να λειάνεις το υλικό πλήρωσης.

Πινέλο και ρολό βαψίματος – Τα πινέλα είναι χρήσιμα στην βαφή τοίχων για τις γωνίες και για τα λεπτά σημεία. Επίσης, είναι το κατάλληλο μέσο για τον χρωματισμό και την περιποίηση ξύλινων ή μεταλλικών επιφανειών. Για τα κύρια σημεία της βαφής των τοίχων, θα χρειαστείς ρολό για βάψιμο.

Προέκταση ρολού για το ταβάνι και σκάφη – Δυο αξεσουάρ που σχετίζονται με την χρήση του ρολού. Το πρώτο θα φανεί πολύ χρήσιμο αν σκοπεύεις να βάψεις και το ταβάνι εκτός από τους τοίχους του σπιτιού. Το δεύτερο είναι απαραίτητο για τη χρήση του ρολού, ώστε να αποθηκεύεις το χρώμα και για να στραγγίζεις το ρολό.

Γάντια και πρόχειρα ρούχα – Το βάψιμο του σπιτιού συνεπάγεται λερωμένα ρούχα! Προμηθεύσου λοιπόν τα κατάλληλα υλικά, προτίμησε δηλαδή υδατοδιαλυτά χρώματα, που καθαρίζουν πιο εύκολα από τα χρώματα του λαδιού. Και φυσικά, κάνε εκτεταμένη χρήση προστατευτικών γαντιών.

Καλό βάψιμο!

Originally posted 2016-09-20 20:01:15.