Τι δώρο μπορώ να κάνω σε γονείς που έχουν ήδη ένα παιδί;
SHOPPING ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Τι δώρο μπορώ να κάνω σε γονείς που έχουν ήδη ένα παιδί;

July 3, 2020

author:

Parenting.gr

Τι δώρο μπορώ να κάνω σε γονείς που έχουν ήδη ένα παιδί;

Τι δώρο μπορώ να κάνω σε γονείς που έχουν ήδη ένα παιδί;

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε σε γονείς που γιορτάζουν τη γέννηση του δεύτερου μωρού τους είναι ένα επιπλέον σετ χέρια. Πολλοί γονείς παραδέχονται ότι με το δεύτερο παιδί οι δουλειές διπλασιάζονται και έτσι το πρώτο που μπορεί να χρειάζονται είναι βοήθεια με τη φύλαξη των παιδιών, τις δουλειές του σπιτιού ή το τάισμα του μωρού. Ακολουθούν όμως μερικές άλλες προτάσεις που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα στην περίσταση:

Βιντεοκάμερα

Τα δεύτερα παιδιά συνήθως δεν έχουν τα ντοκουμέντα που έχει το πρώτο παιδί από τη βρεφική και παιδική του ηλικία. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να πιάσουν κάθε ορόσημο και του δεύτερου παιδιού με ένα πλήρες πακέτο εργαλείων φωτογραφίας – μια βιντεοκάμερα ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα πιστοποιητικό για μια υπηρεσία εκτύπωσης, φωτογραφικά άλμπουμ, κορνίζες, ακόμη και μια επιπλέον μπαταρία ή την κάρτα μνήμης για να μην ξεμένουν από χώρο.

Βιβλία για την ιδιοσυγκρασία, τις αδερφικές σχέσεις, κ.λ.π.

Ακριβώς όπως την πρώτη φορά οι γονείς χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαχειριστούν τη ζωή με ένα μωρό, τη δεύτερη φορά οι γονείς χρειάζονται καθοδήγηση για το πώς να χειριστούν τη ζωή με περισσότερα από ένα παιδιά. Υπάρχει πληθώρα βιβλίων στην αγορά με τίτλους όπως ‘Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ζωή με ένα δεύτερο παιδί,’ ‘Δεύτερη φορά γονιός,’ ‘Παιδική Ψυχολογία’ κτλ. Βιβλία για τις αδερφικές σχέσεις και την ιδιοσυγκρασία των παιδιών είναι επίσης καλές επιλογές.

Οικογενειακή εγγραφή σε κάποιο μουσείο

Τα μουσεία είναι απίθανοι προορισμοί για οικογένειες – τα περισσότερα επιτρέπουν καρότσια, και αρκετά έχουν οργανωμένα προγράμματα για παιδιά. Η ιδιότητα του μέλους σε ένα μουσείο τέχνης, ένα παιδικό μουσείο, ένα ζωολογικό κήπο κ.ά. είναι ένα θαυμάσιο μη παραδοσιακό οικογενειακό δώρο. Οι γονείς θα εκτιμήσουν τη επίσκεψη στο μουσείο, ενώ τα παιδιά θα απολαύσουν τη βόλτα, τα χρώματα, τα σχήματα στα εκθέματα και την έξοδο από το σπίτι.

Κούνια εξωτερικού χώρου

Εάν οι φίλοι σας γονείς έχουν ένα ευρύχωρο σαλόνι ή κάποιον κήπο ή εξωτερικό χώρο, μπορείτε να τους προσφέρετε μία κούνια! Το πρωτότοκό τους θα τρελαθεί που έχει κάτι σαν παιδική χαρά ακριβώς στο κατώφλι του, και η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα έχουν να ανησυχούν για να προγραμματίσουν μια βόλτα στο πάρκο σε μία ήδη πολυάσχολη μέρα τους. Το μωρό μπορεί να συμμετάσχει στη διασκέδαση όταν είναι λίγο μεγαλύτερο. Αργότερα, μπορείτε να επεκτείνετε το σύνολο προσθέτοντας μια τσουλήθρα ή ένα sandbox.

Οικογενειακή αιώρα

Φανταστείτε αυτό: Η φίλη σας έχει μόλις γεννήσει και είναι τόσο απασχολημένη με το νεογέννητο που δεν έχει σχεδόν χρόνο για το πρωτότοκό της, το οποίο είναι αποπροσανατολισμένο από τη μεγάλη αλλαγή. Εν τω μεταξύ, ο σύντροφός της είναι απασχολημένος προσπαθώντας να κρατήσει το νοικοκυριό ώστε να μην καταρρεύσει. Μια αιώρα μπορεί να τους κερδίσει στην κυριολεξία και να τους δώσει τη συλλογική αγκαλιά που χρειάζονται τόσο πολύ. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη για όλη την οικογένεια, και προσφερθείτε να την στήσετε εσείς για αυτούς.

Διπλό καροτσάκι

Το διπλό καρότσι δεν είναι μόνο για τα δίδυμα. Είναι πρακτικό και για οικογένειες με ένα παιδί και ένα μωρό και υπάρχουν σε πολλούς συνδυασμούς. Ανάλογα με το μοντέλο, τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν τα αξιοθέατα, ενώ κάθονται δίπλα-δίπλα ή το ένα πίσω από το άλλο. Ως μπόνους, προσθέστε παιχνίδια που μπορούν να παίζουν στο καρότσι κατάλληλα για κάθε παιδί έτσι και ώστε να μπορούν και τα δύο να διασκεδάζουν, ενώ η μαμά και ο μπαμπάς τα ωθούν.

Babysitting

Αν η σχέση σας με το ζευγάρι είναι οικεία, προσφερθείτε να τους κρατήσετε τα παιδιά ή ένα από τα παιδιά με την πρώτη ευκαιρία. Ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στην οικογένεια είναι ο χρόνος σας. Είναι σίγουρα κάτι που θα εκτιμήσουν πολύ!

Διαβάστε επίσης:

Ευχές για ευχολόγιο βάπτισης

Πως θα επιλέξεις το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Πως να διαλέξεις το κατάλληλο δώρο για ένα παιδί

Originally posted 2015-10-10 09:52:14.