Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε, εάν βρίσκεστε στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε, εάν βρίσκεστε στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε, εάν βρίσκεστε στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας

Υπάρχουν μερικά προφανή θέματα που πρέπει να έχετε λύσει, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του  νέου μωρού σας. Πχ η προετοιμασία της βαλίτσας σας για το μαιευτήριο, ή η τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο ή το νέο κρεβατάκι στο παιδικό δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχει και μια σειρά από ζητήματα που είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε μαζί τους  τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, τα οποία μπορεί να μην πέρασαν καν από το μυαλό σας.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Διαλέξτε τα πρώτα του ρούχα για την επιστροφή στο σπίτι

Όσο κάνετε τη βαλίτσα με τα δικά σας ρούχα για το διάστημα που θα βρίσκεστε στο νοσοκομείο, μην ξεχνάτε πως θα χρειαστεί και το νεογέννητο μωρό σας να φορέσει κάτι για να επιστρέψει μαζί σας στο σπίτι. Για να μην αναφέρω όλες τις υπέροχες φωτογραφίες που πρόκειται να τραβήξετε. Με τόσες φανταστικές και οικονομικές επιλογές σε παιδικά ρούχα, διαθέσιμες στην αγορά, το πιο σίγουρο είναι πως θα μπορούσε να σας πάρει αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε. Τις πρώτες ημέρες είναι απαραίτητα πολλά! ρουχαλάκια

Σιγουρευτείτε πως το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο με βενζίνη

Δεν είναι τώρα η στιγμή για να δείτε το λαμπάκι της βενζίνης αναμμένο στο αυτοκίνητό τους.  Σας προτείνουμε τον κανόνα του τουλάχιστον μισογεμάτου τεπόζιτου για τις τελευταίες εβδομάδες κύησης μιας μέλλουσας μαμάς.

Αδειάστε χώρο από το κινητό σας

Εάν το κινητό σας τηλέφωνο σας πετά συχνά την οθόνη με εκείνα τα «ευχάριστα» μηνύματα περί γεμάτου αποθηκευτικού χώρου, τότε σίγουρα αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λύσετε  πριν φτάσετε στο νοσοκομείο. Είναι βέβαιο ότι θα θέλετε  να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από το μικροσκοπικό σας πλασματάκι. Οπότε, ξεκινήστε σβήνοντας τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, κάντε ένα backup τις παλιές σας φωτογραφίες και αποθηκεύσετε τις κάπου αλλού εκτός από το κινητό σας. Συνεχίστε με οτιδήποτε χρειαστεί για να δημιουργήσετε αρκετό χώρο στο κινητό για το νέο μωρό σας. Επίσης, αν έχετε ήδη αντικαταστήσει την κάμερα του κινητού σας με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, φροντίστε να είναι μπαταρία πλήρως φορτισμένη.

 Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα διατροφής

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που, αρκετές ημέρες πριν από τη γέννα, αφιέρωσαν χρόνο στην προετοιμασία μιας σειράς από τάπερ με φαγητό(!) για τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες που έπονται του τοκετού. Εάν σας φαίνεται υπερβολική αυτή η αντίδραση, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε αρκετά ψώνια τις τελευταίες ημέρες πριν το μαιευτήριο. Είναι καλό με την επιστροφή σας, να βρείτε ένα γεμάτο ψυγείο.  Εναλλακτικά, ζητήστε χωρίς ενδοιασμούς  βοήθεια από όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

Κάντε μανικιούρ – πεντικιούρ

Παρόλο που τώρα θα σκέφτεστε πως το μανικιούρ δεν είναι και η νούμερο ένα προτεραιότητα για τις ημέρες λίγο πριν από τον τοκετό, μην το αμελήσετε. Είναι ένας τρόπος να σας βοηθήσει να νιώσετε  ομορφότερη και λίγο περισσότερο «ο εαυτός σας» μετά από τις δύσκολες στιγμές του τοκετού. Επίσης,  θα δείχνετε καλύτερα και στις φωτογραφίες!

Μην κάνετε τίποτα

Με άλλα λόγια, πάρτε το χρόνο σας, τώρα που μπορείτε για να κάνετε το απόλυτο τίποτα. Τα νεογέννητα μωράκια  απαιτούν την αμέριστη προσοχή των γονιών τους, συνεπώς οι ημέρες που απολαμβάνετε έναν ξαφνικό απρογραμμάτιστο ύπνο ή ένα κομμωτήριο, είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα. Χαλαρώστε, διαβάστε ένα βιβλίο, δείτε μια ωραία ταινία στην τηλεόραση, απολαύστε ένα ποτό (χωρίς αλκοόλ).   Η ζωή σας πρόκειται σύντομα να γίνει αρκετά πιο απαιτητική, οπότε αξιοποιήστε τις ημέρες που δεν χρειάζεται να κάνετε… τίποτα!