Τι δείχνουν τα χρώματα που επιλέγουν τα παιδιά μας;
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Τι δείχνουν τα χρώματα που επιλέγουν τα παιδιά μας;

August 16, 2020

author:

Parenting.gr

Τι δείχνουν τα χρώματα που επιλέγουν τα παιδιά μας;

Εδώ και μήνες σχεδιάζουμε να αλλάξουμε τα χρώματα στο δωμάτιο της κορούλας μας.
Μετά από αρκετή έρευνα σχετικά με την ποιότητα των βαφών αλλά και την «ψυχολογία» των αποχρώσεων, ο σύζυγος κι εγώ αποφασίσαμε ότι το ιδανικό χρώμα για να βάψουμε το δωμάτιο της είναι το απαλό πράσινο.
Στη συνέχεια, συζητήσαμε μαζί της σχετικά με την ανάγκη της αλλαγής του χώρου για λόγους καθαριότητας αλλά και για λόγους ανανέωσης.
Δε θέλω, είπε εκείνη έντονα. Δεν μου αρέσει καθόλου το πράσινο!
Θέλω να βάψουμε το δωμάτιο μου κατακόκκινο!

Μα το κόκκινο είναι πολύ έντονο, της απαντήσαμε εμείς.
Εμένα όμως το κόκκινο με εκφράζει, είπε εκεινη και μας αποστόμωσε.

Πολλοί θα σκεφτούν ότι τα έντονα χρώματα είναι η πρώτη επιλογή για ένα παιδί σε αυτή την ηλικία, γιατί είναι εντυπωσιακά.
Εμάς όμως δεν μας κάλυπτε αυτή η εξήγηση και αποφασίσαμε να ψάξουμε περισσότερο σχετικά με τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών και πώς συνδυάζονται με το χαρακτήρα τους.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένες ερμηνείες για τα χρώματα και την ψυχολογία των παιδιών!

Λευκό
Το χρώμα της οργανωτικότητας και της λογικής. Αν το παιδί σας το διαλέξει για τον χώρο του, τότε αναζητά την απλότητα και την άνεση.
Ροζ
Ταιριάζει σε κορίτσια αλλά και αγόρια, που εκδηλώνουν τρυφερότητα και ευγένεια. Όσα παιδιά επιλέγουν το ροζ, αναμένεται μεγαλώνοτας να διαμορφώσουν έναν ιδιαίτερο και γοητευτικό χαρακτήρα.
Πορτοκαλί
Η απόχρωση της κοινωνικότητας. Χαρακτηρίζει τα παιδιά που είναι πολύ αγαπητά από τον περίγυρό τους. Παρουσιάζουν όμως και την τάση να γίνονται λίγο δραματικά. Σίγουρα ταιριάζει σε παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες!
Κόκκινο
Το χρώμα του πάθους! Ταιριάζει σε δυναμικούς πιτσιρικάδες με φιλοδοξίες, αισιοδοξία και επιμονή.

shutterstock_294334022

Κίτρινο
Αν το επιλέξει το παιδί σας, τότε μάλλον διαθέτει αίσθηση του χιούμορ! Επίσης αγαπάει την περιπέτεια, τις αισιόδοξες σκέψεις κι έχει έντονη την ανάγκη να μοιράζεται τα συναισθήματά του.
Πράσινο
Οι λάτρεις του πράσινου, θεωρούνται πιστοί και ειλικρινείς άνθρωποι. Κατά πάσα πιθανότητα, το πράσινο θα αποτελέσει πρώτη επιλογή ενός συνετού και “καλού” παιδιού.
Μπλε
Είναι το χρώμα της αρμονίας, της τάξης και της καθαριότητας!
Καφέ
Αυτή είναι μια ασυνήθιστη απόχρωση για τα παιδιά. Συνδέεται με ενοχικά συναισθήματα.
Μαύρο
Το μαύρο αποτελεί μια γνωστή εφηβική εμμονή. Συνήθως τα μικρότερα παιδιά δεν το προτιμούν. Στην περίπτωση που ένα παιδί το διαλέξει, τότε κρύβει έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία αλλά και μια θλίψη.

Originally posted 2016-06-16 08:00:18.