Τι ανάγκη έχεις εσύ που κάθεσαι σπίτι και μεγαλώνεις τα παιδιά σου;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΠΑΜΠΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι ανάγκη έχεις εσύ που κάθεσαι σπίτι και μεγαλώνεις τα παιδιά σου;

February 16, 2021

author:

Parenting.gr

Τι ανάγκη έχεις εσύ που κάθεσαι σπίτι και μεγαλώνεις τα παιδιά σου;

Προφανώς κάνεις πλάκα! 

Δε ξέρω τι φαντάζεσαι ή πώς το έχεις μετρήσει. Αλλά σίγουρα δεν ξέρεις τι λες. Προφανώς, εσύ νομίζεις ότι κάθε μέρα κάνω  7 απίθανες σπιτικές μάσκες για καθαρό και λαμπερό πρόσωπο, φοράω τακούνια, βάζω eyeliner, πάω κομμωτήριο και μετά για light lunch με τα κορίτσια από το Sex and the City. Αλλά βασικά εγώ κάθε πρωί ξυπνάω στις 6:00 για να προλάβω να κάνω ένα μπάνιο και να στεγνώσω τα μαλλιά μου μπας και γλιτώσω το αυχενικό.

Στη συνέχεια φτιάχνω πρωινό για 5 άτομα και προετοιμάζω 3 παιδικά lunch boxes συν ένα για το μπαμπά του σπιτιού που τρώει στο γραφείο. Μετά φοράω την πανοπλία μου για ασφάλεια και προσπαθώ να ξυπνήσω με αυτή τη σειρά το 10χρονο, το 7χρονο και last but not least το 3χρονο. Όλα αγόρια, ζωή να ‘χουνε! Ο 10χρονος με βρίζει γιατί ξέρει, ο 7χρονος σηκώνεται γιατί με φοβάται και ο 3χρονος βάζει τα κλάματα. Τα κλάματα μετατρέπονται σε ουρλιαχτά όταν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάει στον παιδικό σταθμό και κυρίως να πλύνει τα δόντια του!  Μας ακούει όλη η γειτονιά αλλά μεταξύ μας αυτό βοηθάει, γιατί αναγκαστικά ξυπνάει ο μεγάλος .

Η 2η πίστα περιλαμβάνει το ντύσιμο. Ο μικρός είναι πιο εύκολος αρκεί κάπου στη μπλούζα του να υπάρχει ένας Spider man αλλά οι άλλοι δυο έχουν άποψη.

Το family breakfast ξεκινά και δεν έχει καμία σχέση  με τις γνωστές διαφημίσεις.  Εγώ δεν προλαβαίνω σχεδόν ποτέ να κάτσω γιατί φορτώνω το αμάξι με σχολικές τσάντες  αφού αφαιρέσω από μέσα παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές και ακούσω την ανάλογη γκρίνια. Στη συνέχεια φορτώνω τα παιδιά στο αμάξι και ξεκινάμε το οδοιπορικό στα σχολεία της Αττικής.
Επιστροφή στο σπίτι και ναι! βάζω ένα καφέ. Συνήθως το πρωινό μου πρόγραμμα, αντί για γυμναστήριο και σπα, περιλαμβάνει το μάζεμα του χάους που θέλει να λέγεται σπίτι, πλυντήριο ρούχων και σούπερ μάρκετ. Όταν έχει λαϊκή το συνδυάζω και με καμιά δημόσια υπηρεσία και το υπολογίζω στις εξόδους! Μετά επιστροφή στο σπίτι, άπλωμα του προαναφερθέντος πλυντηρίου και μαγείρεμα. Κάπου εκεί στο μαγείρεμα κοιτάζω λίγο τα emails μου και το facebook.

Η παραλαβή των παιδιών γίνεται ανάποδα από την παράδοση και να ‘μαστε πάλι όλοι στο τραπέζι. Ανάλογα με το φαγητό έχουμε και το σχετικό τσακωμό. Μετά έχουμε διάβασμα για τους μεγάλους! Το 3χρονο βαριέται αφόρητα αλλά δεν έχει επιλογή. Περιμένει πώς και πώς την ώρα που θα φύγουμε για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μεγάλων γιατί γι΄αυτόν σημαίνει παιδική χαρά. Δε θέλω να αναφερθώ στην παιδική χαρά. Όχι δε θέλω σου λέω. Την έχω τιμήσει με την παρουσία μου δεκαετία ολόκληρη και η λέξη βαριέμαι δεν μπορεί να περιγράψει την απελπισία μου. Συνήθως, συνδυάζεται με άλλες μαμάδες που έχουν όρεξη για ανάλυση παιδαγωγικών μεθόδων ή απλά έχουν όρεξη για γκρίνια.

Λίγο αργότερα, τελειώνει αυτό το μαρτύριο και ξεκινά η συγκομιδή των παίδων και επιτέλους η οριστική επιστροφή στο σπίτι. Εκείνη την ώρα περίπου επιστρέφει ο μπαμπάς του σπιτιού και αναλαμβάνει ευτυχώς τα μπάνια πριν τον ύπνο και τις πιτζάμες ενώ εγώ σερβίρω σε όποιον θέλει φαγητό.  Στη συνέχεια, ανάλογα με την ηλικία σβήνουν ένα ένα τα παιδιά και τα φώτα στα παιδικά δωμάτια και γεμίζουν δυο ενήλικα ποτήρια με κόκκινο κρασί. Η ώρα είναι 11:00 το βράδυ και η Κάρι Μπράντσο ροχαλίζει στον καναπέ…

Originally posted 2016-09-29 04:30:12.