Τεστ ωορρηξίας: τι είναι και πως λειτουργεί
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Τεστ ωορρηξίας: τι είναι και πως λειτουργεί

January 13, 2020

author:

Parenting.gr

Τεστ ωορρηξίας: τι είναι και πως λειτουργεί

Ένα τεστ ωορρηξίας μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις γόνιμες ημέρες σου. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η χρήση του θα βελτιώσει τις πιθανότητές σου να μείνεις έγκυος με φυσικό τρόπο. Αντίθετα, οι τακτικές σεξουαλικές επαφές καθ” όλη τη διάρκεια του κύκλου σου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητές μιας σύλληψης. Δες επίσης: Πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να μείνω έγκυος;  Ωστόσο, ίσως να προτιμάτε να προγραμματίσετε το σεξ για τις γόνιμες ημέρες σας αν:

-Εσύ ή ο σύντροφός σου εργάζεται σε άλλη περιοχή, γεγονός που καθιστά δύσκολο το τακτικό σεξ.

-Εσύ ή ο σύντροφός σου έχετε ταραχώδη προγράμματα και έχετε ήδη παιδιά. Τότε, το σεξ δύσκολα μπορεί να είναι μια προτεραιότητα και ακόμα και οι επαφές κάθε δύο με τρεις ημέρες μπορεί να καταλήγουν ακόμα και αγγαρεία.

-Έχεις ακανόνιστο κύκλο. Διάβασε επίσης: Πότε θεωρείται ο κύκλος μου φυσιολογικός;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να εντοπίσεις το γόνιμο το παράθυρό σου. Θα μπορούσες να καταγράψεις τον εμμηνορροϊκό κύκλο σου, να χαρτογραφίσεις τις αλλαγές της βασικής θερμοκρασίας του σώματος σου κατά τη διάρκεια του κύκλου σου, ή να μελετήσεις τις αλλαγές στην κολπική βλέννα.
Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσει την ωορρηξία χρησιμοποιώντας μόνο αυτές τις μεθόδους, ειδικά αν έμμηνος ρύση σου είναι άστατη. Έτσι, ένα τεστ ωορρηξίας μπορεί να σε βοηθήσει στην διαδικασία, αφού είναι ένας γρήγορος, εύκολος και ακριβής τρόπος να προβλέψεις την ωορρηξία εκ των προτέρων. Σου επιτρέπει να εντοπίσεις το γόνιμο παράθυρό σου από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Πώς χρησιμοποιείται ένα τεστ ωορρηξίας;

Ανάλογα με τη μάρκα, είτε θα πρέπει να συλλέξεις ούρα σε ένα δοχείο, είτε να κρατήσεις μια ράβδο από κάτω σου, ενώ ουρείς. Τότε, εμφανίζονται διάφορες χρωματιστές ζώνες που ερμηνεύονται ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεις. Τα ψηφιακά τεστ χρησιμοποιούν σύμβολα, όπως ένα χαμογελαστό πρόσωπο για να υποδηλώσουν πότε είσαι στις πιο γόνιμες ημέρες.

Προσπάθησε να συλλέγεις ούρα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, αν και αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Καλύτερα, μην εξετάζεις τα ούρα σου μόλις ξυπνάς το πρωί, γιατί έτσι μπορεί να χάσεις την πρώτη ποσότητα ωχρινοτρόπου ορμόνης. Προσπάθησε να μειώσεις την ποσότητα υγρών που πίνεις, για περίπου δύο ώρες πριν κάνετε το τεστ, γιατί τα πολλά υγρά μπορούν να αραιώσουν τα ούρα σου.

Κάνε ανάγνωση του αποτελέσματος μέσα σε 10 λεπτά, για πιο σωστά αποτελέσματα. Ένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα επηρεαστεί, αλλά κάποια αρνητικά αποτελέσματα, μπορεί να εμφανιστούν αργότερα με μια αμυδρή δεύτερη ζώνη χρώματος.

Η χρήση ενός τεστ σάλιου είναι ίσως πιο εύκολο, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις λίγο σάλιο σε μια κάρτα, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό ή την γλώσσα. Αυτό μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα κάθε πρωί, πριν φας ή πιεις ο,τιδήποτε. Στη συνέχεια, περίμενε μέχρι για το σάλιο να στεγνώσει και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το μικροσκόπιο για να συγκρίνεις τη διαφάνεια με τα παραδείγματα στις οδηγίες.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζω;

Η παρακεταμόλη και άλλα κοινά φάρμακα δεν επηρεάζουν τις δοκιμές. Ωστόσο, τα φάρμακα που περιέχουν χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) ή ωχρινότροπο ορμόνη (LH) μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των δοκιμών, και η ουσία Clomid μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των δοκιμών των σιελογόνων.
Οι δοκιμές πάνω σε ούρα είναι περίπου 99% ακριβή και είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος πρόβλεψης ωορρηξίας διαθέσιμη για χρήση στο σπίτι. Αλλά δεν είναι αλάνθαστη.
Οι δοκιμές σιελογόνων δεν είναι τόσο ακριβείς όσο τεστ LH, ιδιαίτερα αν λαμβάνεις Clomid. Επίσης, αν έχεις κακή όραση, τότε μπορεί να μην είναι η καλύτερη μέθοδος για εσένα.

Διάβασε επίσης: Υπάρχουν στάσεις στο σεξ για να μείνω πιο εύκολα έγκυος;

Originally posted 2015-05-22 04:40:23.