Οι 5 κυριότεροι λόγοι προστριβών για ένα παντρεμένο ζευγάρι
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 5 κυριότεροι λόγοι προστριβών για ένα παντρεμένο ζευγάρι

August 13, 2019

author:

Parenting.gr

Οι 5 κυριότεροι λόγοι προστριβών για ένα παντρεμένο ζευγάρι

Μια από τις πιο συνηθισμένες παρανοήσεις στους γάμους σήμερα είναι ότι οι διαφωνίες είναι η ένδειξη μιας άρρωστης σχέσης. Αλλά είναι έτσι τα πράγματα; Είναι ένας υγιής γάμος εντελώς απαλλαγμένος από τις συγκρούσεις; Μάλλον εδώ βρίσκεται κάποιο μυστικό: υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε έναν κακό τσακωμό και σε έναν καλό τσακωμό. Και όταν ένα ζευγάρι μαθαίνει να διαφωνεί όμορφα, τότε η σύγκρουση στην πραγματικότητα τους φέρνει πιο κοντά.
Όλα τα ζευγάρια γενικά τσακώνονται για τα ίδια πέντε πράγματα: τα χρήματα, το σεξ, την εργασία, την ανατροφή των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού. Οι περισσότεροι διαφωνούν για αυτά τα πέντε θέματα ξανά και ξανά, διότι όλα είναι παράγοντες άγχους που διαταράσσουν την αίσθηση της αγάπης και της δικαιοσύνης. Αλλά μπορείτε να μάθετε πως θα καταπολεμήσετε το άγχος με έναν υγιή τρόπο. Εδώ είναι μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε με τα ζητήματα αυτά.

Χρήματα

Επιτρέψτε μας να το πούμε ευθέως: οι οικονομικές μάχες μεταξύ των ζευγαριών αφορούν σπάνια πραγματικά τα χρήματα. Έτσι, αν θέλεις να ελαχιστοποιηθεί η σύγκρουση για το χρήμα, αναζήτησε καλύτερα τα ίχνη για να εντοπίσεις τον φόβο που την τροφοδοτεί. Αντί να τσακώνεστε για το ποσό των χρημάτων που δαπανήθηκε για το “ποιος-ξέρει-τι”, μετατοπίστε το επίκεντρο προς αυτό που έχει πραγματικά σημασία: (1) ο φόβος σου ότι δεν ασκείς επιρροή σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τη ζωή σας, (2) η ανασφάλεια για το μέλλον σας, (3) τον φόβο σου ότι δεν τυγχάνεις κανενός σεβασμού σχετικό με τις αξίες σου, ή (4) ο φόβος σου για τη μην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Σεξ

Για να περιορίσετε τα σεξουαλικά σας παράπονα και να διατηρήσετε τα ελατήρια του συζυγικού κρεβατιού δυνατά, σας συνιστούμε να επικεντρωθείτε στην επίλυση της “αποτυχίας συντονισμού”. Είναι ένα κοινό πρόβλημα στους γάμους. Ο Νο 1 λόγος που οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ στο γάμο τους είναι το “Είμαστε πολύ κουρασμένοι”, ακολουθούμενο από το “Καθόλου διάθεση”. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι ένα σημάδι για το γεγονός ότι δεν ταιριάζουν τα χρονοδιαγράμματα. Για τα περισσότερα ζευγάρια, η συζήτηση για το σεξ είναι τόσο άνετη, όσο ο ύπνος μέσα σε αυτοκίνητο. Ωστόσο, είναι μια κουβέντα που είναι πολύ σημαντική για να ευθυγραμμίσει τη λίμπιντο σας και να ελαχιστοποιήσει τις συγκρούσεις. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όταν νιώθετε χαλαροί και δεν σας αποσπά τίποτα την προσοχή, μπορούν να τεθούν οι ερωτήσεις. Και οι απαντήσεις μπορεί να σας εκπλήξουν.

Εργασία

Έχουμε δύο λόγια για σας: νυχτερινό ραντεβού. Ξέρουμε ότι το έχετε ακούσει αυτό χίλιες φορές: να κάνετε μια εβδομαδιαία βραδινή έξοδο, αλλιώς ο γάμος σας θα υποφέρει. Ακούγεται περισσότερο σαν μια απειλή, παρά σαν φιλική συμβουλή, έτσι δεν είναι; Αλλά είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να κρατήσει τις συγκρούσεις που αφορούν τις πολλές ώρες εργασίας στο ελάχιστο. Εδώ βλέπουμε το ποσοστό συχνότητας όπου παντρεμένοι άνθρωποι, ηλικίας από 25 έως 50 με δύο ή περισσότερα παιδιά, έχουν μια νυχτερινή έξοδο:
Μία φορά την εβδομάδα: 4%
Μια φορά το μήνα: 21%
Μία φορά κάθε δύο με τρεις μήνες: 21%
Μία φορά κάθε τέσσερις έως έξι μήνες: 18 τοις εκατό
Μια φορά κάθε επτά μήνες ή λιγότερο συχνά: 36%

Παιδιά

Η λύση για σχεδόν οποιοδήποτε γονεϊκή σύγκρουση εντοπίζεται στο να βρεθείτε στο ίδιο μήκος κύματος και να παρουσιάσετε ένα ενιαίο μέτωπο. Διαφορετικά, τα παιδιά θα στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου προσθέτοντας λάδι στη φωτιά. Η σύγκρουση μειώνεται όσο αυξάνεται η ομαδική εργασία. Μπορεί να μην είναι εύκολο να συμφωνήσεις με το σύζυγό σου με τους κανόνες και τα πρότυπα που είστε διατεθειμένοι να επιβάλετε στα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρώτη σειρά εργασιών είναι να εξομαλύνετε τις διαφορές σας πίσω από κλειστές πόρτες. Μην προσπαθείτε να λύσετε τις διαφωνίες για την ανατροφή των παιδιών, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν την παράσταση.

Δουλειές του σπιτιού 

Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι τσακωμοί στο σπίτι γίνονται, επειδή ο ένας σύζυγος γκρινιάζει ότι κάνει περισσότερα. Αυτό είναι μια κακή συνήθεια. Ένας πιο ορθολογικός καταμερισμός  της εργασίας τα κάνει όλα αυτά πέρα.
Αν για παράδειγμα, η σύζυγος είναι καλύτερη και ταχύτερη όταν πλένει τα πιάτα και όταν συμμαζεύει το σπίτι, έχει νόημα τότε ο σύζυγος να κάνει οποιαδήποτε από αυτές τις εργασίες; Όχι πραγματικά. Αυτό που έχει νόημα είναι εκείνος να αλλάξει το νερό για τα ζώα και να προετοιμάσει το δωμάτιο του παιδιού για ύπνο. Είναι πιθανό επίσης να είναι πιο γρήγορος στην οργάνωση και την παρακολούθηση των οικονομικών. Ίσως είναι επίσης πολύ καλός στο σιδέρωμα.
Μπορείς να πιάσεις το νόημα. Είναι απλό. Μην προσπαθείτε να διαιρέσετε τις δουλειές του σπιτιού ακριβώς στη μέση. Ο γάμος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα όταν δεν προσπαθείτε να εξισορροπήσετε τα μεγέθη.

Originally posted 2014-10-08 10:37:52.