Τα 12 λουλούδια του χρόνου
7hmeres

Τα 12 λουλούδια του χρόνου

December 27, 2019

author:

Parenting.gr

Τα 12 λουλούδια του χρόνου

Lily_of_the_valley_777-825x510Όπως συμβαίνει περίπου και με τα ζώδια, αντίστοιχα υπάρχει ένας κώδικας όπου ανάλογα με τον μήνα που έχει γεννηθεί κανείς, αντιπροσωπεύεται και από ένα λουλούδι. Θεωρείται μάλιστα πως το κάθε άτομο, ανάλογα με το άνθος που του αντιστοιχεί, ενσωματώνει στην προσωπικότητά του τους συμβολισμούς που φέρει το κάθε λουλούδι. Για να δούμε όμως ποιο είναι το λουλούδι του κάθε μήνα, αλλά και τα στοιχεία που το συνοδεύουν:

Ιανουάριος: Γαρύφαλο

Για τις χώρες του βορείου ημισφαιρίου, ο Ιανουάριος είναι ένας κρύος και δύσκολος μήνας, όμως σε περιοχές πιο εύκρατες διάφορα λουλούδια εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Το γαρύφαλο είναι ένα από αυτά τα λουλούδια. Έτσι λοιπόν, το λουλούδι που συνδέεται με τον πρώτο μήνα του έτους είναι το γαρύφαλο και λέγεται ότι συμβολίζει την αγάπη, τη γοητεία αλλά και την αριστεία.

Φεβρουάριος: Ηράνθεμο

Ο μήνας Φεβρουάριος σχετίζεται ιδιαίτερα με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το αναμενόμενο θα ήταν να αποδίδεται τιμή στα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ωστόσο, το λουλούδι του μήνα είναι το ηράνθεμο. Συμβολίζει την πίστη, την ταπεινοφροσύνη και την αγνότητα. Κατά τη βικτοριανή εποχή, όταν το λουλούδι αυτό προσφερόταν σαν δώρο, μετέφερε το μήνυμα της αλήθειας και της ειλικρίνειας.

Μάρτιος: Ασφόδελος

Για το βόρειο ημισφαίριο, ο μήνας Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Κατά συνέπεια, το λουλούδι που συνδέεται με αυτό τον μήνα είναι ο Ασφόδελος επίσης γνωστός και ως Νάρκισσος. Ο Ασφόδελος αντικατοπτρίζει εκτός από την έννοια της ίδιας της Άνοιξης, επίσης την αναγέννηση, την οικογενειακή ευτυχία αλλά και την ματαιοδοξία. Όταν προσφέρεται σαν δώρο, μεταφέρει το μήνυμα της φιλίας και της ευτυχίας.

Απρίλιος: Λάθυρος

Αυτός ο μήνας χαρακτηρίζεται από το λουλούδι Λάθυρος, ή αλλιώς το Γλυκομπίζελο, το οποίο ανθίζει σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, ενώ υπάρχει και σε ανάμεικτες αποχρώσεις. Θεωρείται ότι συμβολίζει την ευδαιμονία αλλά και τον αποχαιρετισμό. Στη βικτοριανή εποχή, όταν αυτά τα λουλούδια αποτελούσαν μέρος μιας ανθοδέσμης – δώρου, είχαν σαν σκοπό να εκφράσουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη.

Μάιος: Κρίνος της κοιλάδας

Το λουλούδι του τελευταίου μήνα της άνοιξης είναι ο Κρίνος της κοιλάδας. Το συναντάμε σε χρώμα λευκό και αποπνέει χαρά, γλυκύτητα και ταπεινοφροσύνη. Επίσης, θεωρείται ότι το άνθος του ευεργετεί την ανθρώπινη υγεία, ενισχύοντας την μνήμη αλλά και βελτιώνοντας την ομιλία. Ωστόσο, είναι δηλητηριώδες και αν δεν χρησιμοποιηθεί προσεχτικά, μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, ακόμα και παράλυση.

Ιούνιος: Τριαντάφυλλο

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού αντιπροσωπεύεται από τα δημοφιλή μας τριαντάφυλλα. Τα τριαντάφυλλα είναι διαθέσιμα σε πάρα πολλά χρώματα, το καθένα με το δικό του ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό. Ωστόσο, το διαρκές υποκείμενο μήνυμα που μεταφέρουν τα τριαντάφυλλα είναι η αγάπη και το πάθος. Επίσης, όταν προσφέρονται σαν δώρο, απεικονίζουν την ευγνωμοσύνη αλλά και εκτίμηση.

Ιούλιος: Δελφίνιο

Για τον μήνα Ιούλιο, το τιμώμενο λουλούδι είναι το Δελφίνιο. Είναι απλό και λιτό στη μορφή, εκφράζοντας τα συναισθήματα της μεγαλοκαρδίας και της φλογερής προσήλωσης σε όποιον προσφέρεται. Τα λουλούδια αυτά, συμβολίζουν επίσης τις έννοιες της χαράς, της γλυκύτητας μα και της αστάθειας.

Αύγουστος: Γλαδιόλες

Οι γλαδιόλες είναι το λουλούδι του Αυγούστου, ανθίζοντας σε μια ποικιλία από χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ, το λευκό, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Αντιπροσωπεύει την ηθική ακεραιότητα, την ειλικρίνεια και τη δύναμη του χαρακτήρα.

Σεπτέμβριος: Αστήρ

Οι Άγγλοι έδωσαν στο λουλούδι αυτό δυο ονομασίες, Αστήρ αλλά και Αστροβότανο, καθώς το σχήμα του θυμίζει αστέρι. Είναι το λουλούδι του Σεπτεμβρίου και συμβολίζει την κομψότητα, την μαγεία αλλά και την αγάπη.

Οκτώβριος: Καλέντουλα

Ο μήνας Οκτώβριος συνδέεται με την φανταχτερή Καλέντουλα. Αποτελεί ένα λουλούδι με μεγάλη σημασία για τους Ινδουιστές, που τον μήνα αυτό έχουν πολλές θρησκευτικές γιορτές, στις οποίες το ευοίωνο αυτό λουλούδι πρωτοστατεί. Ωστόσο, για τη δυτική κουλτούρα, η Καλέντουλα αντιπροσωπεύει την θλίψη και τη συμπόνια.

Νοέμβριος: Χρυσάνθεμο

Ο απόλυτος εκπρόσωπος του κεφιού και της αγάπης, αποδίδεται στον μήνα Νοέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με το Feng Shui, τα χρυσάνθεμα φέρνουν την ευτυχία και το γέλιο σε ένα σπίτι. Επιπλέον συμβολίζουν την αφθονία αλλά και την φιλία.

Δεκέμβριος: Νάρκισσος

Τα λουλούδια του μήνα των Χριστουγέννων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τους Νάρκισσους. Στολίζουν υπέροχα το γιορτινό σκηνικό στο σπίτι μας, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα την γλυκύτητα, την αυτοεκτίμηση αλλά και τη ματαιοδοξία.

Πηγή: louloudia.gr

Originally posted 2015-05-11 04:29:32.