Τα όνειρα επηρεάζονται από τη στάση του σώματος κατά τον ύπνο;
Uncategorized

Τα όνειρα επηρεάζονται από τη στάση του σώματος κατά τον ύπνο;

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Τα όνειρα επηρεάζονται από τη στάση του σώματος κατά τον ύπνο;

o-SLEEPING-IN-BED-facebook-735x400Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται πως το πλευρό που επιλέγουμε και γενικότερα η στάση του σώματος στο κρεβάτι επηρεάζει και τα όνειρά μας.

Συγκεκριμένα, μία ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Shue Yan στο Χονγκ Κονγκ, διεξήγαγε μία σχετική έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στη επιθεώρηση Dreaming.

Στην συγκεκριμένη έρευνα το 40% των ανθρώπων που δήλωσαν πως κοιμούνται στην αριστερή τους πλευρά παραδέχθηκαν ότι είχαν δυσάρεστα και ενοχλητικά όνειρα καθώς και εφιάλτες. Συγκριτικά το ίδιο ανέφεραν μόνο το 14,6% όσων συνηθίζουν να κοιμούνται στο δεξί πλευρό.

Επιπλέον όσοι κοιμούνταν στη δεξιά πλευρά ανέφεραν ότι είχαν πιο ευχάριστα όνειρα καθώς και αίσθημα ευχαρίστησης και ασφάλειας.

Όσο για εκείνους που κοιμούνται μπρούμυτα ανέφεραν συχνότερα ότι ένιωθαν «κλειδωμένοι», «δεμένοι» «αδύνατον να κινηθούν», αλλά παράλληλα ανέφεραν και περισσότερες ερωτικές σκέψεις!

«Η έρευνα παρέχει στοιχεία ότι οι εμπειρίες των ονείρων και ειδικότερα το περιεχόμενο των ονείρων μπορούν να επηρεαστούν από την στάση του σώματος στη διάρκεια του ύπνου. Ο εγκέφαλος στη διάρκεια του ύπνου δεν είναι τελείως αποκομμένος από το εξωτερικό περιβάλλον και τα ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του περιβάλλοντος, μάλλον ενσωματώνονται στο περιεχόμενο του ονείρου πιο συχνά από όσο υποθέτουμε ή αντιλαμβανόμαστε» αναφέρουν οι ερευνητές.

Πηγή:athina984.gr

Διαβάστε επίσης:
Τα παιδιά που τρώνε πρωινό, έχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο