Τα παλιά έπιπλα επιστρέφουν ως καινούργια
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Τα παλιά έπιπλα επιστρέφουν ως καινούργια

October 11, 2020

author:

Parenting.gr

Τα παλιά έπιπλα επιστρέφουν ως καινούργια

Ποιος είπε ότι τα παλιά σας έπιπλα είναι για το καλάθι των αχρήστων;
Αντιθέτως, μια δημιουργική ανακύκλωση των παλιών σας επίπλων μπορεί να αποδειχτεί η απόλυτη έκπληξη για το παιδικό δωμάτιο.

Δείτε τις ιδέες που ακολουθούν για ριζική μεταμόρφωση παλιών κομματιών, με λιγότερο κόπο από ό,τι νομίζετε, μεράκι και άφθονη φαντασία!

Το παλιό σας γραφείο μεταμορφώνεται σε αλλαξιέρα

oldfur1

Αρχικά, θα πρέπει να τρίψετε καλά τις επιφάνειές του παλιού γραφείου και να τις καθαρίσετε ώστε να απομακρύνετε τις παλιές βαφές
Στη συνέχεια, επιλέξτε όμορφα, οικολογικά χρώματα που ταιριάζουν με τις αποχρώσεις των τοίχων αλλά και των υπόλοιπων επίπλων και βάψτε το νέο σας δημιούργημα. Αν κάποια πορτάκια και συρτάρια δεν είναι σε καλή κατάσταση, αφαιρέστε τα και μετατρέψτε τα αντίστοιχα σημεία σε ανοιχτά ράφια.
Στο τέλος, ίσως χρειαστείτε μερικά καινούργια πόμολα, που θα ταιριάζουν με την συνολική αισθητική ή το concept του βρεφικού δωματίου.
Τοποθετήστε στην επιφάνεια του ανανεωμένου επίπλου ένα μαλακό στρωματάκι και λίγα σελτεδάκια και η αλλαξιέρα σας είναι πανέτοιμη!

Κάντε τα παλιά σας συρτάρια…βιβλιοθήκη

oldfur2

Πριν αποχωριστείτε την παλιά σας συρταριέρα, κρατήστε τα συρτάρια για … ανακύκλωση
Κόψτε και κρατήστε τους μπροστινούς 15-20 πόντους. Βάψτε τις επιφάνειες των κομματιών στα χρώματα του παιδικού δωματίου και αλλάξτε τα πόμολα αν θέλετε.
Στερεώστε τα «ανακαινισμένα» συρτάρια σε κατακόρυφη ή διαγώνια διάταξη στον τοίχο και θα έχετε την πιο πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη τοίχου!

Βάψτε το παλιό σας τραπέζι και δημιουργήστε έναν τέλειο μαυροπίνακα για δημιουργική απασχόληση

oldfur3

Τρίψτε καλά την επιφάνεια για να φύγουν όλα τα υπολείμματα παλιάς βαφής
Επιλέξτε κατάλληλο μαύρο χρώμα για την επιφάνεια και μην περάσετε λούστρο. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη δημιουργική κατασκευή όσο καμία άλλη

Το παλιό τραπεζάκι της τηλεόρασης γίνεται μια υπέροχη ντουλάπα για το κοριτσάκι σας

oldfur5

Αφαιρέστε τα πολύ χαλασμένα κι ίσως επικίνδυνα κομμάτια – θαμπά τζάμια ή κατεστραμμένες πόρτες – και τρίψτε καλά όλο το έπιπλο για να φύγουν οι παλιές βαφές
Βάψτε τις επιφάνειες στα χρώματα που ταιριάζουν στο παιδικό δωμάτιο και συνδυάζονται με τα υπόλοιπα έπιπλα. Αντικαταστήστε τα πόμολα και αγοράστε ασορτί αποθηκευτικά κουτιά.
Προσοχή, μην πετάξετε τα ξύλα που αφαιρέσατε από το αρχικό έπιπλο, γιατί μπορούν να αξιοποιηθούν ως νέα ράφια στην καινούργια σας ντουλάπα!

(Πηγή Φωτογραφιών:Pinterest)

Originally posted 2016-06-09 09:00:56.