Τα παιδιά μπορούν να είναι οικολόγοι!
Eίμαι μαμά Eκπαίδευση Γωνιά της μαμάς

Τα παιδιά μπορούν να είναι οικολόγοι!

July 30, 2020

author:

Parenting.gr

Τα παιδιά μπορούν να είναι οικολόγοι!

shutterstock_141843691Τα παιδιά μας είναι πάντοτε στο επίκεντρο της ζωής μας και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την υγεία τους και τη ζωή τους γενικότερα. Όμως αυτό δεν πρέπει να  περιορίζεται μόνο στα κίνητρα για γνώση ή στη σωστή διατροφή και στην άθληση αλλά και στον τρόπο που συμπεριφέρονται τα ίδια σε πολλούς τομείς στη ζωή τους. Ένας πολύ σημαντικός τομέας στο οποίο θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται με σεβασμό είναι το περιβάλλον! Άλλωστε τα παιδιά είναι οι πολίτες του αύριο και είναι ζωτικής σημασίας να μάθουν να σέβονται το σπίτι τους, τον πλανήτη μας!

Ανακύκλωση

Ξεκινάμε με την ανακύκλωση! Στο σπίτι με τα παιδιά μαθαίνουμε να διαχωρίζουμε τα υλικά και να τα πετάμε στους σωστούς κάδους για να πάνε για ανακύκλωση! Επίσης μαθαίνουμε για την ανακύκλωση των ρούχων και των παιχνιδιών ή των διάφορων συσκευών και αποφεύγουμε να τα πετάμε!

Η σημασία του να χαρίζουμε

Το σκουπίδι κάποιου μπορεί να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου λένε πολλοί και πολύ σωστά! Ένα παλιό του παιχνίδι μπορεί να γίνει το αγαπημένο παιχνίδι κάποιου άλλου παιδιού και αυτό είναι το σπουδαίο αίσθημα που μας δίνεται όταν χαρίζουμε τα πράγματά μας!

Ενέργεια

Από μικρό είναι καλό το παιδί να καταλάβει ότι δεν αφήνουμε ανοιχτή την τηλεόραση όταν δε βλέπουμε, ή το φως όταν δε χρειάζεται. Έτσι θα μάθει να εξοικονομεί ενέργεια και να μην είναι σπάταλο ή να ξεχνάει τη βρύση ανοιχτή όταν βουρτσίζει τα δόντια του!

Διατροφή και φύση
Για να μάθει το παιδί καλύτερα τη φύση και τους καρπούς της μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας για ψώνια. Κάθε εποχή θα ανακαλύπτει σιγά σιγά τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη σημασία αυτού καθώς και να αναγνωρίζει σιγά σιγά τα φρέσκα, τα βιολογικά και τα εποχής τρόφιμα!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να καλλιεργήσεις τη φαντασία του παιδιού σου!

Οργάνωσε μια δραπέτευση στη φύση!

Originally posted 2016-02-16 06:00:10.