Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους.
Uncategorized

Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους.

January 4, 2020

author:

Parenting.gr

Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για τα δικαιώματά τους.

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου!
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2015», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι μαθητές με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Ένα πρόγραμμα που τους βοηθάει να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα, του σεβασμού προς τον άλλον, το διαφορετικό. Μπορεί να συμβάλει επίσης αποφασιστικά στην καταπολέμηση φαινομένων εκφοβισμού (bullying), ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα, της τρίτης και τετάρτης δημοτικού ένα παραμύθι και της πέμπτης και έκτης ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μια εφημερίδα για το πώς φαντάζονται τα δικαιώματά τους και τι ζητούν από τους μεγάλους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους μας. Θα προηγηθεί ενημέρωση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς τους, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από Ειδική Επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων από τα σχολεία στη UNICEF (Δ/νση: Α. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 16121 Καισαριανή) έως Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.
Πηγή: unicef.gr

Originally posted 2015-05-16 12:20:00.