Τα κορίτσια αγαπούν το πουά!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Τα κορίτσια αγαπούν το πουά!

October 11, 2020

author:

Parenting.gr

Τα κορίτσια αγαπούν το πουά!

Το κοριτσίστικο δωμάτιο έχει περιθώριο να γίνει πολύ χαριτωμένο! Όρεξη να υπάρχει και φαντασία!
Το αγαπημένο μας πουά, είναι ιδανική επιλογή για να δώσουμε χρώμα, προσωπικότητα και ένα απίθανο στυλ που θα κλέψει την παράσταση στο δωμάτιο της μικρής μας πριγκίπισσας !

Δείτε παρακάτω μερικές ξεχωριστές ιδέες:

Στολίζουμε έναν τοίχο του δωματίου

polka dots1
Αν έχουμε επιλέξει μια ουδέτερη απόχρωση στον τοίχο, τότε τα πολύχρωμα πουά σχέδια θα διακοσμήσουν υπέροχα την επιφάνειά του. Στην περίπτωση που η βάση μας έχει μια έντονη απόχρωση, π.χ. φούξια, τότε διαλέγουμε λευκά ή απαλά ροζ μοτίβα. Κόψτε πολύχρωμους κύκλους από κόλλες γλασσέ και κολλήστε τους στον τοίχο. Διατηρήστε ομοιόμορφες αποστάσεις ανάμεσα σους κύκλους, για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Για τους «μερακλήδες» προτείνουμε να ζωγραφίσουν με χρώματα τοίχου τα πουά και να επιτύχουν ένα υπέροχο και χειροποίητο αποτέλεσμα.
Tip: Αν το δωμάτιο δεν είναι αρκετά μεγάλο, τότε επιλέξτε πιο «μικρούς» κύκλους, για να μην μικρύνει την αίσθηση του χώρου.

Στολίζουμε την πόρτα polka dots2
Πάλι με κόλλες γλασσέ ή χαρτόνια, κομμένα σε κύκλους. Τα τοποθετούμε συμμετρικά εντός του πλαισίου της πόρτας, για ένα καλόγουστο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Tip: Επιλέγουμε μια απόχρωση που θα κάνει έντονο κοντράστ με το χρώμα του ξύλου

Φτιάχνουμε αποθηκευτικούς χώρους polka dots4
Η οργάνωση στο παιδικό δωμάτιο θα γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική με πουά σχέδια! Ζωγραφίστε, λοιπόν, ή κολλήστε κομμένα στρογγυλά κομμάτια στο εξωτερικό από τα ντουλάπια ή στα συρτάρια της μικρής σας.
Tip: Για την παρακάτω σύνθεση εξασφαλίστε λευκά αυτοκόλλητα που θα εφαρμόσουν καλά πάνω στο συνθετικό υλικό της φωτογραφίας.

Ζωγραφίζουμε τη μέσα μεριά των συρταριών
polka dots5

Μια ευχάριστη «πουά» έκπληξη θα περιμένει όσους ανοίγουν τα συρτάρια! Χρησιμοποιήστε μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή μπογιά για έπιπλα. Ένας οδηγός (στένσιλ) θα βοηθήσει να δημιουργήσετε αψεγάδιαστους κύκλους.

Tip: Κάθε συρτάρι μπορεί να είναι διαφορετικό!

Ζωγραφίζουμε καρέκλες

polka dots6
Αυτή είναι μια διακόσμηση για νεαρές δεσποινίδες με καλλιτεχνικές ανησυχίες! Μην τους δώσετε ωστόσο το πινέλο, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι και το καλύτερο… Χρησιμοποιήστε πινέλα και στένσιλ κύκλων για να βάψετε τις καρέκλες σε πουά μοτίβα.
Tip: Επιλέξτε οικολογικές βαφές ξύλων και ένα γυαλιστικό που θα αναδείξει τα σχέδιά σας

Κόβουμε τη μοκέτα σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε πουά polka dots7
Tip: Για να αναδείξουμε το εφέ, συνδυάζουμε πουά λεπτομέρειες στα έπιπλα και στους τοίχους, όπως αυτές που είδαμε παραπάνω.

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

Originally posted 2016-06-07 09:00:52.