Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

September 9, 2018

author:

Parenting.gr

Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Ήταν το 1812 ότι οι αδελφοί Γκριμ δημοσίευσαν τη συλλογή τους από γερμανικά παραμύθια, που αρχικά περιείχε 86 ιστορίες, οι οποίες κατέληξαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 211 στην έβδομη έκδοση του βιβλίου. Με τις ιστορίες που είναι πλέον παγκοσμίως γνωστές, χάρη στην διάδοση από στόμα σε στόμα, η επιρροή τους πάνω σε άλλους συγγραφείς, αλλά και η χρήση τους ακόμα και από πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή η συλλογή των παραμυθιών αποτέλεσε θεμέλιο λίθο της ποπ κουλτούρας. Αλλά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αυτές οι ιστορίες συχνά αντικαθίστανται από τις ιστορίες του Αγίου Βασίλη, και του Ρουντλφ.
Αυτό που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν είναι ότι, μετά από χρόνια συλλογής αυτών των ιστοριών, η αρχική δημοσίευση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, έγινε στις 20 Δεκεμβρίου και έτσι, οι μαγικές ιστορίες συνδέονται με την αφήγηση την περίοδο των Χριστουγέννων. Αλλά ποιες από αυτές τις ιστορίες, συνδέονται άμεσα με την εορταστική περίοδο;
Ας δούμε παραμύθια των αδελφών Γκριμ και άλλες ιστορίες, των οποίων η μαγεία ξεχύνεται με ένα ξεσκόνισμα στο Χριστουγεννιάτικο χιόνι!

Ο παπουτσής και τα ξωτικά – Αδελφοί Γριμ

Το τελευταίο όνειρο της γέρικης βελανιδιάς- Χανς Κριστιαν Άντερσεν

Pilavios-Tree-033

Η Βασίλισσα του Χιονιού – Χανς Κριστιαν Άντερσεν

Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα – Χανς Κρίστιαν Άντερεσεν

Originally posted 2014-11-24 04:03:31.