Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, μένουν μαζί για πάντα!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, μένουν μαζί για πάντα!

November 13, 2020

author:

Parenting.gr

Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, μένουν μαζί για πάντα!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό «The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series» απέδειξε ότι τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί, έχουν καλύτερη συζυγική ζωή με την πάροδο του χρόνου.

Και πριν αρχίσετε να κάνετε παράπονα για προώθηση της κατανάλωσης αλκοολ και διαφήμισης του αλκοολισμού, ας κοιτάξουμε μαζί τα αποτελέσματα της έρευνας, που είναι τόσο πολύτιμα όσο ένας σύμβουλος γάμου!

Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 2006 έως και το 2016 και συμμετείχαν 2,767 ζευγάρια.
Οι ερωτήσεις τις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες ήταν εάν πίνουν αλκοόλ και τι ποσότητες καταναλώνουν. Επίσης, τους ζητήθηκε να περιγράψουν το γάμο τους αλλά και να χαρακτηρίσουν τους συζύγους τους. Για παράδειγμα εάν είναι απαιτητικοί ή επικριτικοί ή ενοχλητικοί ή αξιόπιστοι κτλ

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να χαρακτηρισθούν και ως απλά κι αναμενόμενα καθώς έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι για να κρατήσει ένας γάμος θα πρέπει οι «συμμετέχοντες» να έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Συνεπώς, οι σύζυγοι που έπιναν και οι δυο και απολάμβαναν τη στιγμή, είχαν καλύτερη ποιότητα έγγαμης ζωής σε αντίθεση με αυτούς που έπινε μόνο ο ένας.
Κανένας δεν επιθυμούσε να βλέπει το σύντροφο του να εκνευρίζεται τη στιγμή που αποφάσιζε να χαλαρώσει με ένα ποτό και αντίστοιχα κανένας, με κακή εμπειρία αλκοολισμού στην οικογένεια του, δεν ήθελε να βλέπει ένα μπουκάλι να ανοίγει στο σπίτι του.

shutterstock_114240787

Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν ότι εάν στο ζευγάρι ο αποκλειστικός “πότης” ήταν η γυναίκα εκείνη εμφάνιζε μεγαλύτερη συζυγική δυστυχία και ο γάμος ήταν ακόμα πιο αποτυχημένος. Εύρημα που επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να νιώθουν ότι ανήκουν και ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια όταν επιβεβαιώνονται οι επιλογές τους.

Με άλλα λόγια, μπορεί τα ετερώνυμα να έλκονται αλλά θα πρέπει να βρίσκουν ένα κοινό δρόμο για να περπατήσουν, εάν επιθυμούν να περπατούν μαζί για πάντα.
Μάλιστα ένας από τους μελετητές έφτασε να προτείνει ότι εάν για κάποιο λόγο ο ένας από τους δυο συζύγους θα έπρεπε να σταματήσει να πίνει τότε θα ήταν καλό να τον ακολουθήσει και ο άλλος!
Προφανώς έγινε ξεχωριστή αναφορά στους συζύγους που παλεύουν με τον αλκοολισμό ή θεωρούνται προβληματικοί πότες καθώς περίπου 20% των ανδρών και 6% των γυναικών εμφάνισαν τέτοια χαρακτηριστικά. Αλλά αυτό είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.

Η Dr. Kira Birditt του University of Michigan δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας “Είναι προφανές ότι τα ζευγάρια που απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες στον ελεύθερο τους χρόνο, έχουν υψηλότερη ποιότητα συζυγικής ζωής.” Και το ποτό αποτελεί μια κοινή δραστηριότητα!

Οπότε σήμερα το βράδυ ανοίξτε με το σύζυγο σας ένα μπουκάλι κρασί και απολαύστε το ποτό σας στην καλοκαιρινή φεγγαράδα και φυσικά … βίον ανθόσπαρτον!

Originally posted 2016-07-22 06:55:22.