Ταξίδεψε στο σύμπαν των συναισθημάτων!!
Eκπαίδευση

Ταξίδεψε στο σύμπαν των συναισθημάτων!!

October 27, 2019

author:

Parenting.gr

Ταξίδεψε στο σύμπαν των συναισθημάτων!!

150222-dsc00868Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γνωρίσουν τα παιδιά μας τον εαυτό τους και τον κόσμο! Το σημαντικό είναι στις μικρές ηλικίες να δίνονται κίνητρα για μάθηση και εξερεύνηση ώστε να κατανοήσουν τα απλά πράγματα και να προετοιμάζονται καλύτερα για τις ανηφόρες και τις κατηφόρες της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμο να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων αλλά και τα δικά τους. Πολλές φορές τα παιδιά ενώ είναι χαρούμενα, μπορεί να αρχίσουν να κλαίνε ή να γίνουν επιθετικά. Τέτοια ερεθίσματα και κίνητρα μπορούν πάρουν από διάφορες δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία του κάθε παιδιού. Εάν το παιδί σου ανήκει στην ηλικιακή ομάδα από 3- 8 ετών προετοίμασε το αυτήν την εβδομάδα για ένα ταξίδι στο σύμπαν των συναισθημάτων μέσω μιας παιχνιδοπαράστασης!

Αυτό το Σάββατο ο κ Πικ, διάσημος εξερευνητής, ανακαλύπτει μια μέρα πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά την λάμψη τους… Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το μέλλον του σύμπαντος; Άραγε θα μπορούσε ποτέ να μάθει το πώς και το γιατί; Είχε έρθει η στιγμή της μεγάλης περιπέτειας για τον κ. Πικ., είχε έρθει η στιγμή να ταξιδέψει στο σύμπαν…

Στο “απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ”, όπως ονομάζεται η παράσταση-παιχνίδι θα ανακαλύψουμε μαζί του τα συναισθήματα, αλλά και πως ο προσωπικός μας στόχος είναι αυτός που μας κάνει να λάμπουμε στον κόσμο των ανθρώπων αλλά και των αστεριών.

Το εργαστήρι συναισθημάτων έχει σαν στόχο να αποκαλύψει στα παιδιά με τρόπο βιωματικό αλλά και παραστατικό τον κόσμο των συναισθημάτων: με ποιόν τρόπο αλλά και για ποιόν λόγο εκφράζονται;

Έτσι παράλληλα με την ιστορία που διαδραματίζεται, τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στη δράση παίζοντας τον ρόλο των συναισθημάτων. Θα ανακαλύψουμε τελικά ότι τα πιο όμορφα συναισθήματα γεννιούνται μέσα μας, όταν βρισκόμαστε κοντά σε αυτά που αγαπάμε!

Εμπρός, λοιπόν, έτοιμοι για εξερεύνηση;

Τοποθεσία: Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
Ημερομηνία: Σάββατο 28/2, 14/3, 28/3 στις 18.00
Τιμές εισιτηρίων: 7 €, 5€ (ομαδικά, ανέργων, μέλη)
Πληροφορίες – κρατήσεις: Τηλ.: 210 3464903 & 210 3464002
www.morfesekfrasis.gr

Διάβασε επίσης: Παιχνίδια φωτός για μικρούς και μεγάλους!

Originally posted 2015-03-02 04:30:21.