Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑ

Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού

August 25, 2020

author:

Parenting.gr

Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού

Μου τον έφερε η μαία τρεις ώρες μετά τη γέννα. Ένα όμορφο κατάλευκο μικρό πλασματάκι με κατακόκκινα χείλη και μινιατούρες δαχτυλάκια. Μου τον έδωσε στην αγκαλιά μου και τότε εκείνο σα μικρό γατάκι άρχισε να ψάχνει το στήθος μου. Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και εγώ το παρακολουθούσα μαγεμένη και γεμάτη απορία. Έπιασε τη θηλή και άρχισε να τρώει.
Η φύση είναι σοφή, έχει πάντα τον τρόπο της και ας νιώθουμε εμείς απροετοίμαστοι ή λίγοι.

Μετά από 5 πρωτόγνωρες και δύσκολες εβδομάδες άρχισε να μην κοιμάται καλά τα βράδια και να πεινάει όλο και περισσότερο. Περάσαμε μία ολόκληρη μέρα να τον έχω αγκαλιά και να τρώει ή τουλάχιστον να προσπαθεί να φάει. Προς το τέλος της μέρας είχα πλέον εξαντληθεί. Κάτι η κούραση και κάτι οι ορμόνες αποφάσισα πως δεν είχα άλλο γάλα και είπα στο σύζυγο να μου φέρει φόρμουλα.

Όσο τον περίμενα να επιστρέψει, ήρθε στο σπίτι η ξαδέρφη μου που περίμενε και εκείνη το δικό της μωράκι. Με είδε μάλλον σε έξαλλη κατάσταση και προσφέρθηκε να πάρει αγκαλιά το μωρό μου που έκλαιγε γοερά. Αφού ηρέμησε το μωρό, με ρώτησε αν είχα διαβάσει για τα άλματα ανάπτυξης. Την κοιτούσα σα χαζή και με λίγες τύψεις που για άλλη μια φορά ήμουν αδιάβαστη.

Το πρώτο άλμα το περνάνε την 5η εβδομάδα, οι ανάγκες τους σε ποσότητα γάλακτος ξαφνικά μεγαλώνουν (μπορεί και να διπλασιαστούν). Αυτό ήταν με έπιασε απελπισία.
Ήρεμη η ξαδέρφη, όπως πάντα, μου εξήγησε πως μπορώ με φυσικό τρόπο να βοηθήσω την παραγωγή γάλακτος, όπως είπαμε και πριν η φύση είναι σοφή! Γλυκάνισος, μάραθος, κύμινο και φύλλα τσουκνίδας μαζί προάγουν την παραγωγή γάλακτος και βοηθούν τη μανούλα να συνεχίσει το μαγικό ταξίδι του θηλασμού! (Άσε που μάραθος και γλυκάνισος βοηθούν στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης.

shutterstock_67587466

Όταν επέστρεψε ο σύζυγος μετά από 11 ώρες στο γραφείο είχε φέρει μπιμπερό και σκόνη γάλακτος. Τα έκανα πέρα, ήπια το τσάι θηλασμού και συνέχισα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα για το μωρό μου.
Ξαδέρφη σου είπα ευχαριστώ για το τέλειο Mommy Breastfeeding Blend;
Αν θέλεις να δοκιμάσεις για σένα ή για την απελπισμένη ξαδέρφη σου τότε μπορείς να το βρεις εδώ και να το φέρουν στην πόρτα σου.

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση

Θηλασμός: η διατροφή της μαμάς

Originally posted 2016-03-24 10:14:56.