Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_144093334Μου τον έφερε η μαία τρεις ώρες μετά τη γέννα. Ένα όμορφο κατάλευκο μικρό πλασματάκι με κατακόκκινα χείλη και μινιατούρες δαχτυλάκια. Μου τον έδωσε στην αγκαλιά μου και τότε εκείνο σα μικρό γατί άρχισε να ψάχνει το στήθος μου. Ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει και εγώ το παρακολουθούσα μαγεμένη και γεμάτη απορία. Έπιασε τη θηλή και άρχισε να τρώει. Η φύση είναι σοφή, έχει πάντα τον τρόπο της και ας νιώθουμε εμείς απροετοίμαστοι ή λίγοι.

Μετά από 5 εβδομάδες πρωτόγνωρες και δύσκολες άρχισε να μην κοιμάται καλά τα βράδια, να πεινάει όλο και περισσότερο. Περάσαμε μία ολόκληρη μέρα να τον έχω αγκαλιά και να τρώει ή τουλάχιστον να προσπαθεί να φάει. Προς το τέλος της μέρας είχα πλέον εξαντληθεί, κάτι η κούραση και κάτι οι ορμόνες αποφάσισα πως δεν είχα άλλο γάλα και είπα στο σύζυγο να μου φέρει φόρμουλα.

Όσο τον περίμενα να επιστρέψει, ήρθε στο σπίτι η ξαδέρφη μου που περίμενε και εκείνη το δικό της μωράκι. Με είδε μάλλον σε έξαλλη κατάσταση και προσφέρθηκε να πάρει αγκαλιά το μωράκι που έκλαιγε γοερά. Αφού ηρέμησε το μωρό με ρώτησε αν είχα διαβάσει για τα άλματα ανάπτυξης. Την κοιτούσα σα χαζή και με λίγες τύψεις που για άλλη μια φορά ήμουν αδιάβαστη.

Το πρώτο άλμα το περνάνε την 5η εβδομάδα, οι ανάγκες τους σε ποσότητα γάλακτος ξαφνικά μεγαλώνουν (μπορεί και να διπλασιαστούν). Αυτό ήταν με έπιασε απελπισία. Ήρεμη η ξαδέρφη, όπως πάντα, μου εξήγησε πως μπορώ με φυσικό τρόπο να βοηθήσω την παραγωγή γάλακτος, όπως είπαμε και πριν η φύση είναι σοφή! Γλυκάνισος, μάραθος, κύμινο και φύλλα τσουκνίδας μαζί προάγουν την παραγωγή γάλακτος και βοηθούν τη μανούλα να συνεχίσει το μαγικό ταξίδι του θηλασμού! (Άσε που μάραθος και γλυκάνισος βοηθούν στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης.)

Όταν επέστρεψε ο σύζυγος μετά από 11 ώρες στο γραφείο είχε φέρει μπιμπερό και σκόνη γάλακτος. Τα έκανα πέρα, ήπια το τσάι θηλασμού και συνέχισα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα για το μωρό μου.
Ξαδέρφη σου είπα ευχαριστώ για το τέλειο Mommy Breastfeeding Blend; Αν θέλεις να δοκιμάσεις για σένα ή για την απελπισμένη ξαδέρφη σου τότε μπορείς να το βρεις εδώ και να το φέρουν στην πόρτα σου.

Διαβάστε επίσης:

Θηλασμός: η σωστή στάση

Θηλασμός: η διατροφή της μαμάς

The post Σύμμαχός σου το τσάι θηλασμού appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα