Σωστή στάση σώματος: 6 τρόποι για να σταθείς όρθια!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Σωστή στάση σώματος: 6 τρόποι για να σταθείς όρθια!

August 11, 2019

author:

Parenting.gr

Σωστή στάση σώματος: 6 τρόποι για να σταθείς όρθια!

Όταν καμπουριάζεις τους ώμους σου, δεν είναι μόνο ότι μοιάζεις με τους από καιρό εξαφανισμένους προγόνους μας! Αν δεν στέκεσαι όρθια, η γυμναστική που κάνεις δεν θα σου δώσει το αποτέλεσμα που περιμένεις. Ο λόγος; Με το πέρασμα του χρόνου, η κακή στάση του σώματος έχει σοβαρές συνέπειες για τη σπονδυλική στήλη, τους ώμους, τα ισχία και τα γόνατα. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διαρθρωτικές αδυναμίες που οδηγούν σε πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις, μειωμένη ελαστικότητα, εξασθενημένους μύες, τα οποία όλα περιορίζουν την ικανότητά σου να καις λίπος και να χτίζεις δύναμη. Γι’ αυτό, χρησιμοποίησε τις παρακάτω ασκήσεις για να διορθώσεις τη στάση σου και να απαλύνεις τον πόνο.

forward-head-posture-300x1871. Σκυμμένο κεφάλι
Το πρόβλημα: Άκαμπτοι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού.
Η λύση: Κουνώντας μόνο το κεφάλι, κατεβάζουμε το πηγούνι προς τα κάτω και προς το στέρνο, τεντώνοντας το πίσω μέρος του λαιμού. Μένουμε σε αυτή τη θέση μετρώντας μέχρι το πέντε. Επαναλαμβάνουμε 10 φορές την ημέρα.

01-300x1642. Στρογγυλεμένοι ώμοι
Το πρόβλημα: Αδυναμία στη μέσο και στο κάτω μέρος του τραπεζοειδούς (ο μεγάλος μυς που εκτείνεται στους ώμους και την πλάτη)
Η λύση: Ξαπλώνουμε με το πρόσωπο προς το πάτωμα, τους βραχίονες σε γωνία 90 μοιρών και την λεκάνη ανασηκωμένη. Χωρίς να αλλάζουμε τη γωνία του αγκώνα, σηκώνουμε και τα δύο χέρια, τραβώντας τους ώμους προς τα πίσω και πιέζοντας τις ωμοπλάτες μέσα. Μετράμε μέχρι το 5. Κάνουμε 2-3 σετ 12 επαναλήψεων καθημερινά.

pelvictilt3. Πρόσθια κλίση της πυέλου
Το πρόβλημα: Σφιχτοί καμπτήρες του ισχίου
Η λύση: Γονατίζουμε στο αριστερό γόνατό, με το δεξί πόδι στο πάτωμα μπροστά, με λυγισμένο το γόνατο. Πιέζουμε προς τα εμπρός μέχρι να αισθανθούμε τέντωμα στο αριστερό ισχίο. Σφίγγουμε τους γλουτούς στην αριστερή πλευρά μέχρι το μπροστινό μέρος του ισχίου να απλώνεται άνετα. Σηκώνουμε προς τα πάνω το αριστερό χέρι και τεντώνουμε προς τη δεξιά πλευρά. Μετράμε μέχρι το 30. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές σε κάθε πλευρά.

3077554_f2604. Ανασηκωμένοι ώμοι
Το πρόβλημα: Οι μύες κάτω από το στήθος εξασθενούν.
Η λύση: Καθόμαστε σε μια καρέκλα με τα χέρια δίπλα στα ισχία, με τις παλάμες προς τα κάτω στο κάθισμα και τα χέρια τεντωμένα. Χωρίς να κουνάμε τα χέρια, πιέζουμε προς τα κάτω την καρέκλα μέχρι τα ισχία να σηκωθούν από το κάθισμα και ο κορμός να ανεβαίνει. Μετράμε μέχρι το 5. Κάνουμε 2-3 σετ 12 επαναλήψεων καθημερινά.

X2604-T-215. Τα δάχτυλα του περιστεριού
Το πρόβλημα: Εξασθένιση των γλουτών.
Η λύση: Ξαπλώνουμε στο πλάι με τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες και τα πέλματα ενωμένα. Κρατώντας τους γοφούς ενωμένους, τραβάμε προς τα πάνω το γόνατο, ανοίγοντας σαν ένα μύδι. Μετράμε μέχρι το 5 και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το γόνατο στην αρχική θέση. Εκτελούμε 2-3 σετ 12 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά καθημερινά.

6a0134882a543a970c015435df5c3a970c6. Τα πόδια της πάπιας
Το πρόβλημα: Οι πλάγιοι καμπτήρες και οι μύες του ισχίου είναι εξασθενημένοι.
Η λύση: Παίρνουμε θέση κάμψης με τα πόδια πάνω σε μια μπάλα. Χωρίς να στρογγυλεύουμε το κάτω μέρος της πλάτης, λυγίζουμε τα γόνατά, χρησιμοποιώντας τα πόδια για να κυλήσουμε τη μπάλα προς το σώμα μας, και στη συνέχεια επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση. Κάνουμε 2-3 σετ 6-12 επαναλήψεων καθημερινά.

Originally posted 2014-10-03 07:17:05.