5 tips για καλύτερες σχολικές επιδόσεις!
Eίμαι μαμά Eκπαίδευση Γωνιά της μαμάς Σπίτι & μαμά

5 tips για καλύτερες σχολικές επιδόσεις!

July 29, 2019

author:

Parenting.gr

5 tips για καλύτερες σχολικές επιδόσεις!

Πρόσφατες μελέτη πάνω σε επιτυχημένες συνήθειες διαφόρων οικογένειες, ρίχνει νέο φως σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Ας δούμε τα αποτελέσματα για τις πιο επιτυχημένες συνήθειες που αφορούν τη σχολική ζωή και επίδοση.

london_clock_companykids_tell_the_time_alarm_clock__RlVSMTg3NTk_11. Δοκιμάστε τον κανόνα των 10 λεπτών.
Οι βαθμοί ενός μαθητής δεν είναι υψηλότεροι, σε αναλογία με το χρόνο που το παιδί αφιερώνει διαβάζοντας και κάνοντας εργασίες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το πιο αποτελεσματικό χρονικό διάστημα για διάβασμα στο σπίτι δεν είναι μεγαλύτερο από 10 λεπτά για κάθε τάξη τις καθημερινές. Δηλαδή, για παράδειγμα, για έναν μαθητή της δευτέρας δημοτικού, είκoσι λεπτά την ημέρα είναι αρκετά. Βάλε χρονόμετρο και όταν ο χρόνος ξεπεραστεί, κλείστε τα βιβλία. Αν το παιδί δεν έχει τελειώσει, αυτό δεν έχει σημασία. Θα μάθει έτσι να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια την επόμενη φορά. Τα παιδιά που λειτουργούν υπό πίεση, μάθουν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις, καθώς επίσης αναπτύσσουν θάρρος και αυτοπεποίθηση.
Εσύ και το παιδί μπορείτε να επιλέξετε τον χρόνο και τον τόπο της μελέτης. Δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο μέρος κάθε μέρα. Απομακρυνθείτε από σημεία περισπασμού όπως μουσική, παιχνίδια, το τηλέφωνο. Αν το παιδί δεν έχει πολλές εργασίες και τελειώσει νωρίτερα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο που απομένει για ανάγνωση. Ο κανόνας των 10 λεπτών χτίζει μια καθημερινή συνήθεια αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου και της προσπάθειας. Η εργασία για το σπίτι δεν θα είναι πλέον μια αιώνια αγγαρεία, αλλά μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

2. Η επαινετική διαπαιδαγώγηση λειτουργεί καλύτερα.
mothersonΗ προσπάθεια που βασίζεται σε επαίνους είναι πιο αποτελεσματική από ότι η γκρίνια ή η τιμωρία (η οποία αποδείχθηκε ότι είναι το λιγότερο αποτελεσματικό μέσο για την παροχή κινήτρων στα παιδιά για μελέτη). Τα πειθαρχικά μέτρα που αφορούν τη σχολική επίδοση επιστρέφουν μπούμερανγκ, αφού δημιουργούν άγχος στα παιδιά αντί για αυτοπεποίθηση. Συζητήστε συχνά με τα παιδιά σας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα αγαπάτε, ότι πιστεύετε σε αυτά και στις ικανότητές τους. Ο έπαινος είναι η καλύτερη ανταμοιβή, αλλά όταν το παιδί καταφέρνει μια επιπλέον επιτυχία, δεν βλάπτει να δείξετε την εκτίμησή σας με μια κινηματογραφική βραδιά ή με το αγαπημένο του φαγητό.

what-household-chores-can-children-do-110538033-oct-14-2012-1-600x4003. Φτιάξε μια αληθινή πρόκληση.
Οι μελάτες λένε ότι οι προκλήσεις και η ικανότητα να επιμείνουμε, ανεξάρτητα από τα εμπόδια, είναι το πιο στενά συνδεδεμένο γνώρισμα με την ακαδημαϊκή επιτυχία. Αλλά το 40% των γονέων λένε ότι τα παιδιά τους τα παρατάνε όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με μια πρόκληση. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξουν την επιμονή, είναι η συνέπεια στις δουλειές του σπιτιού. Ένα από τα χειρότερα; Ο πολύς χρόνος μπροστά στην οθόνη!

sciencecafechilddevelopmenttv_hero_14. Περιορίστε το χρόνο στην οθόνη!
Περισσότερα από 45 λεπτά την ημέρα χρήσης των μέσων ενημέρωσης, επηρεάζει αρνητικά τους βαθμούς των παιδιών, τις κοινωνικές τους ικανότητες, τη συναισθηματική τους ισορροπία και τον ύπνο. Μελέτες απέδειξαν οι μετά από 2 ώρες τηλεοπτικής παρακολούθησης την ημέρα, ο μέσος όρος της βαθμολογίας μειώθηκε κατά μισή μονάδα, ενώ μετά από 4 ώρες πάνω από μια μονάδα, ενώ επίσης στα παιδιά πήρε 20 φορές περισσότερο χρόνο για να πάνε για ύπνο, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν όρια στην παρακολούθηση.

The family is together - sitting at dining table and have lunch.5. Περάστε χρόνο μαζί σαν οικογένεια.
Ο οικογένεια χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή συναισθηματική ισορροπία και φέρνει καλύτερους βαθμούς. Τα τακτά οικογενειακά γεύματα, τα επιτραπέζια παιχνίδια και οι βόλτες μαζί έχουν αντίκτυπο στην επιτυχία των παιδιών. Η μάθηση μπορεί και πρέπει να είναι διασκέδαση. Δείξτε ενθουσιασμό όταν τα παιδιά σας μάθουν νέα πράγματα. Συζητήστε για το σχολείο τη ώρα του δείπνο. Γύρω από το τραπέζι, κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να μιλήσει για το τι έμαθε εκείνη την ημέρα στο σχολείο. Η προώθηση για μια δια βίου αγάπη της μάθησης είναι πράγματι μια οικογενειακή υπόθεση!.

Originally posted 2014-09-12 09:02:02.