Χρωματιστή συνταγή για Rainbow Cake
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χρωματιστή συνταγή για Rainbow Cake

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Χρωματιστή συνταγή για Rainbow Cake

Πολύχρωμο, παραμυθένιο, εντυπωσιακό μα πάνω απ’ όλα νόστιμο! Αυτό το κέικ τα έχει όλα και για να φτιαχτεί χρειάζεται διάθεση, μεράκι και λίγη χρωματιστή μαγεία από τα πιτσιρίκια! Το διάσημο rainbow cake ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους κάθε φορά! Φτιάξτε το με την παρακάτω συνταγή και κάντε τα γενέθλια του παιδιού σας να μοιάζουν σαν ουράνιο τόξο!

Υλικά:

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. βούτυρο
½ φλ. ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. βανίλια
1/2 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ)
Μαργαρίνη για το βουτύρωμα των ταψιών
200ml κρέμα γάλακτος (100 για τη ganache και 100 για επάλειψη)
300 γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:

Η προετοιμασία του κέικ ξεκινάει απότ ην προηγούμενη ημέρα.
Αλείφουμε λίγο βούτυρο σε 6 ταψάκια όπου θα απλώσουμε ξεχωριστά την κάθε στρώση κέικ διαφορετικού χρώματος. Τα ταψάκια πρεπει να είναι του ίδου μήκους και βάθους.
Σε κάθε ταψί αφού τα βουτυρώσουμε βάζουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ξεκινάμε την προετοιμασία της ζύμης.
Σε ένα μπωλακι αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking και το αλάτι
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε πολύ καλά με τη βοήθεια του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Όσο τα χτυπάμε προσθέτουμε ένα- ένα τα ασπράδια.
Μόλις γίνουν μείγμα βάζουμε τη βανίλια και σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο γάλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι και το γάλα και να γίνουν όλα ένα ενιαίο μείγμα.
Αφού τα χτυπήσουμε καλά με το μίξερ αδειάζουμε το μείγμα σε 6 διαφορετικά μεγάλα μπωλ. Στο κάθε μπωλ προσθέτουμε από ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε έτσι 6 χρωματιστά μείγματα ανακατεύοντας πολύ καλά το χρώμα με το μείγμα του κέικ.
Μόλις πάρουν χρώμα αδειάζουμε το κάθε μπωλ στο ταψάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε 2 ή 3 δόσεις ανάλογα με το μέγεθος για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βγάζουμε από τα ταψάκια χωρίς να σπάσουν και τα φυλάμε για την επόμενη μέρα που θα ολοκληρώσουμε το κέικ.
Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε τη ganache.
Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα αφού την έχουμε κόψει για να λιώσει εύκολα Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος. Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα χτυπάμε την άλλη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.
Αμέσως μετά ξεκινάμε να χτίζουμε το κέικ. Σε ένα πιάτο του μεγέθους του κέικ βάζουμε ένα χρώμα από το κέικ που φτιάξαμε την προηγούμενη μέρα π.χ. το μπλε.
Αμέσως απλώνουμε λίγη ganache και βάζουμε άλλο χρώμα κέικ και επαναλαμβάνουμε με τη ganache και τις χρωματιστές στρώσεις μέχρι να χτιστεί η τούρτα.
Τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί και έπειτα την αλείφουμε όλη προσεκτικά με την σαντιγί που ετοιμάσαμε.
Διακοσμούμε ελεύθερα με smarties, τρούφα, μπισκότα, κεριά κι ό, τι άλλο θέλουν τα πιτσιρίκια!

Διαβάστε επίσης: Γλυκιά Κολοκυθόπιτα