Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια!
Η συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με επικάλυψη ινδικής καρύδας, είναι μια υπέροχη πρόταση για σπιτικό γλύκισμα! Η βάση της συνταγής είναι η σταφίδα, η οποία είναι ένα προϊόν γνωστό για τη διατροφική του αξία. Οι σταφίδες είναι αντιοξειδωτικές, πλούσιες σε φυτικές ίνες, περιέχουν σίδηρο και κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α και σελήνιο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι σταφίδες έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, εμποδίζοντας τον σχηματισμό ουλίτιδας, τερηδόνας και οδοντικής πλάκας.
Στα συγκεκριμένα τρουφάκια θα βρεις και καστανό ρύζι. Πρόκειται για μια επίσης πολύτιμη τροφή για τα παιδιά, εξαιτίας της πυκνότητας των θρεπτικών συστατικών και ινών, που περιέχει. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από ότι το επεξεργασμένο λευκό ρύζι και τα παράγωγά του, που εμπεριέχει πρόσθετα συστατικά. Τέλος, η ινδική καρύδα, εκτός από νόστιμη είναι και θρεπτική τροφή, αφού αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων.
Η συνταγή είναι απαλλαγμένη από τη ζάχαρη, που μας παχαίνει και επιβαρύνει την υγεία μας, ενώ είναι ιδανική για την περίοδο της νηστείας.
Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε τα τρουφάκια μας:
Υλικά
12 σταφίδες
2 κ.σ. νερό
4 κ.σ. σκόνη κακάο
1/2 φλιτζάνι βρασμένο καστανό ρύζι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη ινδική καρύδα
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε τις σταφίδες στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτωντας νέρο όταν χρειάζεται, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι μια κολλώδης πάστα.
2. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε το βρασμένο καστανό ρύζι.
3. Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες ίσου μεταξύ τους μεγέθους.
4. Κυλάμε την κάθε μπάλα στην ινδική καρύδα.
5. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 με 60 λεπτά για να σταθούν τα τρουφάκια.
6. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες.
Διαβάστε επίσης:
Υγιεινά λαχταριστά γλυκά για παιδιά
Originally posted 2016-03-18 08:42:57.