Συνταγές για σπιτικές μπάρες granola!
1. Οι εύκολες μπάρες
Υλικά
2 φλιτζάνια βρώμη
1/2 φλιτζάνι ξηροί καρποί ψιλοκομένοι
1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι ή σπόροι κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομένα
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1-2 βανίλιες
λίγο αλάτι
2. Μπάρες με αμύγδαλο και σιρόπι σφενδαμιού
Υλικά
2 φλιτζάνια βρώμη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
1/4 ηλιόσπορους
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδαμιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 βανίλια
λίγο αλάτι
3. Μπάρες με καρύδια πεκάν και κεράσι
Υλικά
2 φλιτζάνια βρώμη
1/2 φλιτζάνι καρύδια πεκάν ψιλοκομένα
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομένα
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
1/4 φλιτζάνι ηλιόσποροι
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδαμιού
1 1/2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 βανίλια
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
2. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με καθαρά χέρια ανακατεύουμε πολύ καλά.
3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λεπτό στρώμα, πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μετά το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε ή το βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 2 εβδομάδες.
Originally posted 2014-08-21 06:53:34.