Συνεργασία Facebook με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το Amber Alert
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Συνεργασία Facebook με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το Amber Alert

October 12, 2016

author:

Parenting.gr

Συνεργασία Facebook με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το Amber Alert

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»  διοργάνωσε εκδήλωση στο Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού και ανακοίνωσε την πρωτοπόρα συνεργασία του με το  Facebook  με σκοπό να αντιμετωπιστούν περιστατικά εξαφανισμένων παιδιών μέσω του μηχανισμού Amber Alert Hellas.
Ξεκινώντας έτσι από σήμερα, θα υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά στον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλά ελέγχοντας τη ροή των ειδήσεων στο Facebook.

To Amber Alert είναι ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης το οποίο εκδίδει η αστυνομία όταν ένα παιδί έχει κατά περίπτωση απαχθεί ή εξαφανιστεί και η αστυνομία φοβάται για την υγεία ή/και τη ζωή του.  Από την πλευρά του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι υπεύθυνο για την ενεργοποίηση του Amber Alert στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την αστυνομία ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ομάδα ασφαλείας του Facebook, ώστε να εξασφαλιστεί η διάδοση του Amber Alert μέσω του Facebook.

hamogelo_facebook3

Ένα Amber Alert μεταδίδεται μέσω μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πινακίδων, πανό και ειδοποιήσεων μέσω Facebook, τις οποίες μέχρι τώρα μπορούσαν να λάβουν μόνο όσοι χρήστες ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη σελίδα.
Πλέον, μετά τη συνεργασία Amber Alert ,Facebook και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλοι οι χρήστες του Facebook που βρίσκονται στην Ελλάδα και συνδέονται στην εφαρμογή μέσω των κινητών τους, θα λαμβάνουν άμεσα μήνυμα στο χρονολόγιό τους με το σήμα Amber Alert.
Συγκεκριμένα, στο χρονολόγιο του χρήστη θα εμφανίζεται μια εικόνα με τη φωτογραφία του εξαφανισμένου παιδιού και κάποιες ζωτικής σημασίας πληροφορίες ενώ από κάτω θα υπάρχουν δύο επιλογές. Στο ένα θα αναγράφεται η ένδειξη «Κοινοποίηση» και στην άλλη «Μάθετε περισσότερα.  Με την επιλογή «Μάθετε περισσότερα» ο χρήστης θα βλέπει όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκτηση του εξαφανισμένου παιδιού.

Σε κάθε ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas, όλα τα στοιχεία του εξαφανισμένου παιδιού θα προβάλλονται στους χρήστες του Facebook που βρίσκονται στην περιοχή όπου αναζητείται το παιδί και ανάλογα με τις πληροφορίες που θα λαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η στόχευση θα παραμένει η ίδια ή θα τροποποιείται.
Με τη βοήθεια των 2.770 ενεργών εθελοντών, των 437 εξειδικευμένων επαγγελματιών, της συνεργασίας του Οργανισμού με τις αρμόδιες Αρχές και τη νέα συνεργασία με το Facebook θα ενισχυθεί η υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται σε ανάγκη.

hamogelo_facebook1

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα εξαφάνισης θέτει όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των αρμόδιων αρχών με τις οποίες συνεργάζεται. O Οργανισμός θέτει στη διάθεση κάθε παιδιού που εξαφανίζεται – την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή και πιστοποιημένων Κυνοφιλικών Ομάδων – την Κινητή Συντονιστική Επιχειρησιακή μονάδα (van) – πλήθος εξειδικευμένων Υλικοτεχνικών μέσων (jeep. ATV, μηχανή, ασθενοφόρο) και τον «Οδυσσέα» το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο .

Σήμερα, με το Facebook να αποτελεί το πιο βασικό μέσω επικοινωνίας του κόσμου ο Οργανισμός βρίσκεται πλέον και διαδικτυακά δίπλα στα παιδιά μέσα από τη σελίδα του όπου ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί χειρίζονται άμεσα κάθε πρόβλημα .

Πηγή: cnn.gr