Πόσο θα ήθελα να σε θυμάμαι παππού
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πόσο θα ήθελα να σε θυμάμαι παππού

February 20, 2019

author:

Parenting.gr

Πόσο θα ήθελα να σε θυμάμαι παππού

Όταν έφυγες ήμουν πολύ μικρός και δεν σε θυμάμαι. Συγγνώμη παππού που δεν σε θυμάμαι, ήθελα να σε θυμάμαι.  Έχω το όνομα σου και όλοι μου μιλούν για εσένα. Μου δείχνουν φωτογραφίες που με κρατούσες και ήμουν πολύ πολύ μικρός, και ναι το βλέπω ότι ήσουν ευτυχισμένος όταν γεννήθηκα. Έχω και μια φωτογραφία που με είχες πάει στο γήπεδο με το μπαμπά, αλλά δεν το θυμάμαι.

Το δυο καλοκαίρια που περάσαμε μαζί, μου λένε ότι έπαιζες μαζί μου με τα κουβαδάκια όλο το απόγευμα και δεν κουραζόσουν ποτέ. Με πήγαινες στο περίπτερο στα παιχνίδια και είχες πάντα ψιλά στην τσέπη σου και φρόντιζες να φοράω το καπέλο μου στον ήλιο και τη ζακέτα μου στη δροσιά.

Περίμενες να μεγαλώσω λίγο για να με πας να μου δείξεις το χωριό που μεγάλωσες και μου μιλούσες λέει γι’ αυτό από τη στιγμή που με πρωτοαντίκρισες. Πήγα να ξέρεις παππού αργότερα και έκανα τους δεσμούς που ονειρευόσουν με τους ανθρώπους σου και είδα όλα τα όμορφα πράγματα που είχες δημιουργήσει εκεί και είμαι περήφανος για εσένα. Όσο περήφανος μου λένε όλοι ότι ήσουν για εμένα.

Και άλλα πολλά έκανα παππού. Πήγα σχολείο, έκανα φίλους, έσβησα πολλά κεράκια και γιόρτασα με την ανάμνηση σου τη γιορτή μας.  Απλά κάποιες ημέρες θα ήθελα να με πας στην πλατεία για μια πορτοκαλάδα και να το θυμάμαι … μόνο αυτό θα ήθελα.

Originally posted 2016-10-01 06:35:00.