Σπιτικά πατατάκια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

WU0504H_homemade-black-pepper-potato-chips-recipe_s4x3Τα παιδιά συνήθως θέλουν να τρώνε πατατάκια κάποιες ώρες της ημέρας κι από το να φάνε αυτά τα εμπορίου είναι προτιμότερο να απολαύσουν τα δικά σας! Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε τώρα εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά πατατάκια και να τα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο! Οι αναλογίες της συνταγής είναι γαι 2 περίπου μερίδες αλλά είναι πολύ πιθανό να θελήσουν αν φάνε και οι συμμαθητές τους οπότε μπορείτε να κάνετε μια μεγαλύτερη δόση και για τα άλλα παιδιά που θέλουν να γευτούν τα υγιεινά πατατάκια! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και μια σπιτική κέτσαπ ή κάποια σάλτσα με γιαούρτι για να τις συνοδέψετε!
Ιδανικά φτιάξτε τα τσιπς το πρωί πριν πάνε τα παιδιά στο σχολείο!

Υλικά :

4 πατάτες
ελαιόλαδο
Αλάτι
ρίγανη

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ιδανικά τις από τον τρίφτη για γίνουν πολύ λεπτές.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τις πατάτες έτσι ώστε να τις αλείψετε με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.
Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 από την άλλη.
Μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζετε.
Είναι έτοιμα τα σπιτικά τσιπς!

The post Σπιτικά πατατάκια appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Περισσότερα άρθρα