Ελαφριά και θρεπτική συνταγή: Σολωμός με Πορτοκάλι στο Τηγάνι
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελαφριά και θρεπτική συνταγή: Σολωμός με Πορτοκάλι στο Τηγάνι

April 5, 2019

author:

Parenting.gr

Ελαφριά και θρεπτική συνταγή: Σολωμός με Πορτοκάλι στο Τηγάνι

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του σολωμού και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Τα αφήνετε να τηγανιστούν 3 λεπτά από κάθε μεριά.

Προσθέτετε σκόρδο και δεντρολίβανο στο τηγάνι με το λάδι από το σολωμό και τα σωτάρετε για 20 δευτερόλεπτα.  Μετά, προσθέτετε 250 ml ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τον χυμό του, χυμό από λεμόνι και μέλι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε λίγο ακόμα ζωμό κοτόπουλου με 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ, ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τα μαγειρέυετε μέχρι να δέσουν και να γίνουν όλα μαζί μια σάλτσα.

Όταν είναι έτοιμη, βάζετε μέσα στο τηγάνι και τα φιλέτα σολωμού και τα αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 5 λεπτά περίπου.

*Ο σολωμός είναι ένα φαγητό με υψηλή διατροφική αξία και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, την καρδιά και το ανοσοποιητικό σύστημα.Είναι πλούσια τροφή σε Ω3 λιπαρά και βιταμίνη Α.

Originally posted 2016-12-11 07:30:29.