Σε ποιες παραλίες της Αττικής μπορείτε να πάτε άφοβα τα παιδιά σας
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Σε ποιες παραλίες της Αττικής μπορείτε να πάτε άφοβα τα παιδιά σας

November 29, 2019

author:

Parenting.gr

Σε ποιες παραλίες της Αττικής μπορείτε να πάτε άφοβα τα παιδιά σας

Είμαστε σχεδόν στα μέσα του Αυγούστου. Πολλές εταιρίες κλείνουν και η πλειοψηφία των εργαζομένων ετοιμάζεται για ξεκούραση.
Υπάρχουν όμως και οικογένειες που τώρα επιστρέφουν στην Αθήνα ή που δυστυχώς δε μπορούν να φύγουν. Δε χρειάζεται, όμως, να στερηθούν και τις θαλασσινές βουτιές τους
Παρόλο που η Αττική Η Αττική έχει τη φήμη ότι στερείται καλών παραλιών, τη φετινή χρονιά 13 παραλίες στον νομό ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν με τη γαλάζια σημαία!

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις βραβευμένες παραλίες και επιλέξτε αυτή που επιθυμείτε:
shutterstock_270834446
Δήμος Μαραθώνα
1. Σχινιάς/Καράβι
Δήμος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας
2. Αυλάκι
Δήμος Σαρωνικού
3. Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach
4. Λαγονήσι 1/Grand Beach
5. Λαγονήσι 2/Mediterraneo
Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
6. Βάρκιζα
7. Αστέρας Βουλιαγμένης
8. Βουλιαγμένη
9. Βούλα A
Δήμος Αίγινας
10. Αγ. Μαρίνα
Δήμος Πόρου
11. Ασκέλι
Δήμος Κυθήρων
12. Κακιά Λαγκάδα
13. Καψάλι
shutterstock_148686548
Λίγα λόγια για τη γαλάζια σημαία
Από το 1992, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης εκπροσωπεί το πρόγραμμα “Γαλάζια σημαία”, δηλαδή το σύμβολο ποιότητας που κρίνει βάση αυστηρών προδιαγραφών ακτές και μαρίνες σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1985 με βασική αποστολή να ενημερώνει το κοινό των παραλιών για την ποιότητα της ακτής. Με την πάροδο του χρόνου έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των τοπικών φορέων και των λουόμενων και θεωρείται ένας πολύ αξιόπιστος θεσμός.
Τα κριτήρια βράβευσης με γαλάζια σημαία καλύπτουν ευρύ φάσμα παραμέτρων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται η ποιότητα των νερών, η ασφάλεια της ακτής, οι ναυαγοσωστικές εγκαταστάσεις και η συστηματική ανάρτηση ενημερωτικού υλικού για το κοινό στον πίνακα ανακοινώσεων της παραλίας. Χρόνο με το χρόνο τα κριτήρια του θεσμού αυστηροποιούνται, με σκοπό την βελτιστοποίηση των προσπαθειών των αρμοδίων για ακόμη καλύτερες ακτές.

 

Originally posted 2016-08-11 09:30:19.