Διαφορετική γευστική πρόταση: Σαγανάκι με Πατάτες,Πράσο και Κατσικίσιο Τυρί
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφορετική γευστική πρόταση: Σαγανάκι με Πατάτες,Πράσο και Κατσικίσιο Τυρί

April 3, 2019

author:

Parenting.gr

Διαφορετική γευστική πρόταση: Σαγανάκι με Πατάτες,Πράσο και Κατσικίσιο Τυρί

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες, τις τυλίγετε σε μια πετσέτα και τις αφήνετε να ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε 3 μεγάλα πράσα και τα σωτάρετε σε ένα τηγάνι για 3 λεπτά.

Όταν δείτε πως έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και συνεχίζετε να τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Αν αρχίσουν και παίρνουν καφέ χρώμα χαμηλώνετε την φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε λάδι και τσεκάρετε με μια πατάτα εαν έχει κάψει.Όταν είναι έτοιμο προσθέτετε πατάτες, καλύπτοντας όλο τον πάτο του τηγανιού.

Προσθέτετε λίγα από τα πράσα, και λίγο κατσικίσιο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες και τα πράσα. Λογικά θα σας βγούν περίπου 3 επίπεδα, ανάλογα με το τηγάνι.

Μετά από 5 λεπτά, γυρίζετε το φαγητό για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Όταν είναι ροδοκόκκινο και από τις 2 πλευρές το βγάζετε από την φωτιά.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο!

*Όλα τα είδη τυριού, αποτελούν πηγή πρωτεινών, ασβεστίου και φωσφόρου για τον οργανισμό. Τα σκληρά τυριά, κυρίως τα κίτρινα, περιέχουν και αρκετό λίπος και αλάτι για αυτό έχουν και πολλές θερμίδες. Τα λευκά τυριά περιέχουν περισσότερη πρωτείνη και το κατσικίσιο τυρί θα σας δώσει και τις λιγότερες θερμίδες.

Originally posted 2016-12-10 08:30:24.