Ρολάκια μήλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_329425052 - CopyΜια πολύ συνηθισμένη και απίθανη φθινοπωρινή γεύση είναι τα γλυκά που έχουν ως βασικό συστατικό το μήλο! Και για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα γλυκά, φτιάξτε για όλη την οικογένεια νόστιμα ρολά μήλου με κανέλα και καρύδια! Τα ρολάκια μπορούν να τα πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο ως σνακ, να τα πάρετε στη δουλειά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας και φυσικά να τα προσφέρετε ως κέρασμα σε φίλους σας!

Υλικά:

Ζύμη μπριος ή σφολιάτας
2 μήλα
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζ. κανέλα
1 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο για να λιώσει και να πάρει λίγο χρώμα. Μόλις σκουρύνει το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Στο μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια για να τα έχουμε έτοιμα.
Σε μια λαδόκολλα στρώνουμε τη ζύμη μπριός ή σφολιάτας και την αλείψουμε με το μείγμα βουτύρου σε όλη την επιφάνεια.
Έπειτα τη γεμίζουμε με τα μήλα και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ένα σφιχτό ρολό.
Μόλις κλείσει το ρολό το κόβουμε σε κομμάτια για να φτιάξουμε τα ρολάκια.
Τέλος τα τοποθετούμε σε απόσταση το ένα δίπλα το άλλο και ρίχνουμε καρυδόψυχα.
Τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στις 200 βαθμούς. Μόλις γίνουν προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!

The post Ρολάκια μήλου appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Περισσότερα άρθρα