Ριζότο με κρέμα γάλακτος και φρέσκια μοτσαρέλα που θα σε ταξιδέψει...
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριζότο με κρέμα γάλακτος και φρέσκια μοτσαρέλα που θα σε ταξιδέψει…

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

Ριζότο με κρέμα γάλακτος και φρέσκια μοτσαρέλα που θα σε ταξιδέψει…

Ψιλοκόβετε ένα μεγάλο κρεμμύδι και σωτάρετε σε περίπου 60 γραμμάρια βούτυρο.

Αφού μαλακώσει αρκετά το κρεμμύδι ρίχνετε 450 γραμμάρια ρύζι (Για το ριζότο, ο καταλληλότερος τύπος ρυζιού είναι το Arborio).

Ανακατεύετε συνεχώς και σβήνετε με 1 τέταρτο λευκό κρασί.

Ξεκινάτε να ρίχνετε ζεστό ζωμό (συνολικά 1000 ml) και ανακατεύετε συνεχώς.

Στη συνέχεια ρίχνετε 150 ml κρέμα γάλακτος και μετά από 2 με 3 λεπτά τη μοτσαρέλα.

Αν δεν έχει δέσει αρκετά, ρίχνετε λίγο ακόμα ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα. Το ριζότο σας είναι έτοιμο.

Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε παρμεζάνα, για έξτρα ομορφιά και γεύση και φρέσκο πιπέρι.

*Το ρύζι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και αποτελεί μεγάλη ενεργειακή πηγή για τον οργανισμό. Δεν περιέχει χοληστερίνη και είναι πλούσιο σε ανόργανα άλατα όπως νιασίνη, βιταμίνη D, ασβέστιο κ.α. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και καταπολεμά την υπέρταση.