Ρεβίθια με λεμόνι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

revithosoupaΟ καιρός ακόμη μας επιτρέπει να μαγειρέψουμε νόστιμα ρεβίθια με λεμόνι! Άλλωστε τα ρεβίθια που κατάγονται από την Ασία αλλά στις μέρες μας καλλιεργούνται σε πάρα πολλές χώρες παγκοσμίως είναι τόσο θρεπτικά που είναι κατάλληλα για όλες τις ημέρες!
Μπορούμε να τα κάνουμε πουρέ σα φάβα με λίγο κρεμμυδάκι, να τα βάλουμε σε σαλάτες, να τα φάμε βραστά, σε σούπα ή να τα πιούμε ως καφέ καθώς υπάρχει ρόφημα από ρεβίθι ως υποκατάστατο καφέ!
Μπορούμε όμως και απλά να τα μαγειρέψουμε με τον παραδοσιακό λεμονάτο τρόπο!

Υλικά:

Μισό κιλό ρεβύθια
2 κρεμμύδια
2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Από βραδίς σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγο αλάτι για να μουλιάσουν
Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια και μόλις τσιγαριστούν λίγο με το κρεμμύδι και το λάδι προσθέτουμε βρασμένο νερό.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα σκεπάζουμε για να βράσουν αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Σε ένα μπωλ βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι και στίβουμε τα δύο λεμόνια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο φαγητό τα τελευταία 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε λίγο και μόλις γίνουν σα χυλός είναι έτοιμα!Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο φαγητό τα τελευταία 10 λεπτά. Όταν χυλώσουν τα ρεβύθια αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

The post Ρεβίθια με λεμόνι appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Περισσότερα άρθρα