Πώς να οργανώσετε οικονομικά ένα αποκριάτικο παιδικό πάρτι
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς να οργανώσετε οικονομικά ένα αποκριάτικο παιδικό πάρτι

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Πώς να οργανώσετε οικονομικά ένα αποκριάτικο παιδικό πάρτι

Οι απόκριες αποτελούν πάντα ένα ευχάριστο reminder πως οι γιορτές και οι στιγμές για χαλάρωση και διασκέδαση, μπορεί να συνεχίζονται ακόμη και όταν τα Χριστούγεννα έχουν πια τελειώσει. Για τα παιδιά οι γιορτές και κυρίως οι αγαπημένες τους, Χριστούγεννα και Απόκριες, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες για να ξεδώσουν από την πίεση των μαθημάτων και να  «ακονίσουν» τη φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Εμείς οι «μεγάλοι» διαχειριζόμαστε πιο εύκολα από τα παιδιά τη μελαγχολία που έρχεται μετά το τέλος των Χριστουγεννιάτικών διακοπών. Για εκείνα η επιστροφή στο σχολείο και το ξεστόλισμα του δέντρου μπορεί να είναι πιο δύσκολες διαδικασίες για αυτό είναι στο χέρι μας να τα βοηθήσουμε να το ξεπεράσουν.

Μπορεί η διοργάνωση των εορταστικών τραπεζιών να σας κούρασε και να σας επιβάρυνε οικονομικά αλλά τώρα είναι η στιγμή για τα ξέφρενα πάρτι. Τώρα που ανοίγει το τριώδιο και μαζί του οι καρδιές μας! Εκμεταλλευτείτε την εποχή και κάντε για τα παιδιά ένα αποκριάτικο πάρτι που θα τους μείνει αξέχαστο.

Αν σας αγχώνει το κόστος, διαβάστε παρακάτω έξυπνα tips για να διοργανώσετε ένα οικονομικό παιδικό αποκριάτικο πάρτι.

Στολίστε αποκριάτικα το χώρο

Χρησιμοποιήστε κάθε λογής αποκριάτικο αξεσουάρ,  χάρτινες ή πλαστικές μάσκες, σερπατίνες, καραμούζες, καπέλα και στολίστε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε και ό,τι σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη χρόνια

Μην αγοράσετε προσκλήσεις για το πάρτι

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πιο όμορφη δραστηριότητα για τα παιδιά από τη δημιουργία των ίδιων των προσκλήσεων για το πάρτι. Αφήστε τα λοιπόν να ζωγραφίσουν μόνα τους, τα χαρτόνια των προσκλήσεων και χαρίστε τους ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο. Στολίστε με αυτοκόλλητα ή σερπατίνες.

Επενδύστε στο μακιγιάζ και στα αξεσουάρ

Προμηθευτείτε ειδικά καλλυντικά και βαφές για αποκριάτικο μακιγιάζ. Αγοράστε όλα τα απαραίτητα και αφήστε τα παιδιά του πάρτι να πειραματιστούν με το αποκριάτικο μακιγιάζ και το face painting. Επίσης, δημιουργείστε ένα μικρό βεστιάριο με οικονομικά αποκριάτικα αξεσουάρ και αφήστε τα παιδιά να τα χρησιμοποιήσουν.

Μουσική και χορός

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της μουσικής. Απόκριες, εκτός από μεταμφίεση, σημαίνει και χορός. Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν και να σας πουν  τι θα ήθελαν να ακούσουν. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα γούστα τους.

Δωράκια

Χαρίστε από ένα αποκριάτικο στολίδι – ενθύμιο σε κάθε παιδί που αποχωρεί από το πάρτι.