Πώς να κάνετε το μωρό να νιώθει καλά στον καύσωνα
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Πώς να κάνετε το μωρό να νιώθει καλά στον καύσωνα

April 16, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς να κάνετε το μωρό να νιώθει καλά στον καύσωνα

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης για τους περισσότερους αλλά η αλήθεια είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βοηθούν καθόλου στο να περάσουν οι ημέρες ευχάριστα ειδικά στις ευαίσθητες ομάδες όπως τα μωρά. Είτε κάνετε διακοπές με το μωρό σας στην εξοχή είτε στην πόλη, χρειάζεται να είστε προσεκτικοί και να το βοηθήσετε να νιώθει καλά κι άνετα κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Τα μωρά είναι ακόμα πολύ ευαίσθητα σε τέτοιου είδους θερμοκρασίες και νιώθουν δυσφορία στη ζέστη. Επίσης είναι πολύ πιθανό να πάθουν ελαφριά εγκαύματα από τον ήλιο ή να αφυδατωθούν.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν τη ζέστη πιο εύκολα.

Διαλέξετε τα κατάλληλα ρούχα

Ανάλογα με την περίσταση είτε βρίσκεστε εντός του σπιτιού είτε εκτός, φορέστε στο μωρό άνετα κι ελαφριά ρούχα από φυσικά υλικά όπως  βαμβακερά. Αποφύγετε εντελώς τα συνθετικά ρούχα. Σκεφτείτε με ποια ρούχα νιώθετε εσείς άνετα σε αυτή τη ζέστη για να καταλάβετε πώς νώθει και το μωρό σας.

Φροντίστε να υπάρχει εξαερισμός ή αέρας

Τα μωρά συνήθως ζεσταίνονται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι ο ενήλικας. Οπότε μην τα αφήνετε σε κάποιον χώρο χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό. Ο χώρος πρέπει να είναι δροσερός και να αερίζεται.

Χρησιμοποιήστε κατάλληλα καροτσάκια

Γα τις μετακινήσεις του μωρού και για τις βόλτες σας είναι καλό να χρησιμοποιείτε καροτσάκια που ενδείκνυνται για το καλοκαίρι με πολύ ελαφριά επένδυση και υφάσματα ώστε να μην προκαλεί μεγαλύτερη θερμοκρασία στο σώμα του μωρού.

Να ενυδατώνετε το μωρό συχνά

Ακόμη κι εάν δεν βλέπετε το μωρό να είναι ιδρωμένο μην παραλείψετε να του δίνετε νερό καθώς υπάρχει περίπτωση να αφυδατωθεί πολύ εύκολα. Αν το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν κάνει να πιει νερό ακόμα συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας προτείνει υποκατάστατα που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση.

Υπολογίστε σωστά το χρόνο

Εάν θέλετε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες με το μωρό έξω από το σπίτι, μην τις προγραμματίσετε από τις 10 έως τις 16.00, καθώς είναι οι πιο ζεστές ώρες και ο ήλιος έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο δέρμα.

Να βρίσκεστε κάτω από ίσκιο

Όπου κι αν βρεθείτε σε κάποιο πάρκο ή στην παραλία, αναζητήστε σκιερά μέρη για να περπατήσετε ή να καθήσετε. Επίσης να έχετε πάντα μια ομπρέλα για το καροτσάκι του μωρού ώστε να προστατεύεται από τον ήλιο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Προστατέψτε το δέρμα του

Συμβουλευτείτε το γιατρό για τα προϊόντα ενυδάτωσης που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο δέρμα του μωρού καθώς και για τα ταλκ σε περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες. Ρωτήστε επίσης για την ηλικία του ποιο είναι το κατάλληλο αντιηλικό ή η καλύτερη μέθοδος αντιηλικής προστασίας.

Καλές διακοπές!

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινές οδηγίες για εγκύους
Καλοκαιρινοί κανόνες ασφαλείας

Originally posted 2015-08-04 04:30:22.