Πώς να επιλέξετε τη σωστή νταντά
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Πώς να επιλέξετε τη σωστή νταντά

February 12, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς να επιλέξετε τη σωστή νταντά

Ένα από τα προβλήματα των σημερινών γονέων είναι το ωράριο και ο τρόπος ζωής που συνήθως όταν δουλεύουν και οι δύο είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουν να κρατήσουν το παιδί μετά το σχολείο. Ιδίως όταν δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ή κάποιος γνωστός που να προτείνει ένα δικό του άτομο, δημιουργείται αμέσως μια αγωνία και μια ανασφάλεια για το άτομο που θα πρέπει να επιλέξουν για να μείνει με το παιδί τους!

Για να καταλήξετε στη σωστή νταντά χρειάζεται πρώτα να ορίσετε τις προτεραιότητές σας. Συζητήστε με τον σύντροφό σας τι θα θέλετε από αυτό το άτομο που θα προσέχει το παιδί σας, πόση ώρα θέλετε να μένει μαζί του, πόσες μέρες και το πιο βασικό απ ‘όλα: Πρέπει να καθορίσετε το ρόλο αυτού του ατόμου και ποιες είναι οι προσδοκίες σας. Έπειτα καταγράψτε τα όλα αυτά για να τα έχετε έτοιμα και για τις συνεντεύξεις.

Ένα άλλο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι η έρευνα. Μα ερευνήστε φορείς και γραφεία που παρέχουν τα στοιχεία για νταντάδες με τις οποίες συνεργάζονται και να πάρετε συστατικές κι από άλλους γονείς. Μόλις συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες από κάποιες πιθανές νταντάδες δείτε ποιες είναι ίσως οι κατάλληλες υποψήφιες για να καλέσετε σε συνέντευξη.

Στη συνέντευξη φροντίστε να μάθετε όλα όσα θέλετε και παρατηρήστε καλά την υποψήφια νταντά εάν μπορεί να αντεπεξέλθει. Επίσης ρωτήστε με ποιους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και πώς θα αντιδρούμε σε πιθανές δύσκολες στιγμές με το παιδί.

shutterstock_231312778

Έπειτα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε τις συστατικές επιστολές και να μιλήσετε με όλους τους γονείς που έχει συνεργαστεί. Εάν έχετε χρόνο στην πρώτη συνέντευξη αφήστε την για λίγο με το παιδί να δείτε πως τα πάνε κι αν τη συμπαθεί το παιδί ή το κανονίζετε ως μια δεύτερη φάση συνεντεύξεων.

Τέλος εάν σας το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα ήταν καλό έως και απαραίτητο να έρθει μερικές μέρες στο σπίτι όταν θα είστε κι εσείς εκεί και να μείνει πολλές ώρες με το παιδί. Θα είναι πιο εύκολο και για το παιδί να τη γνωρίσει με εσάς μέσα στο σπίτι αλλά και για εσάς να δείτε την αμφίδρομη επικοινωνία και τη σχέση της με το παιδί και να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια!

Ακόμα κι όταν καταλήξετε στην νταντά μην αμελείτε ποτέ να ρωτάτε το παιδί πως ήταν η μέρα του και εάν πέρασε καλά, αν έφαγε και να είστε πολύ προσεκτικοί με τις ενδείξεις που θα έχετε από τη συμπεριφορά του παιδιού.

Διάβασε επίσης: Πώς να προετοιμάσεις το παιδί για το σχολείο

Originally posted 2015-06-11 04:30:39.