Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας!
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας!

September 23, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας!

Ονειρεύεστε να κάνετε οικογένεια; Επιθυμείτε να γίνετε γονείς και να αγκαλιάσετε ένα μικρό θαύμα;
Αρχίστε να ενισχύετε τη γονιμότητά σας με απλές καθημερινές συνήθειες και βοηθήστε τον οργανισμό σας να γίνει πιο γόνιμος!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές:

fi_pregfinal1

Kαλή διατροφή. Όπως και για όλα τα θέματα της υγείας έτσι για τη γονιμότητα η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Φτιάξτε ένα πλάνο διατροφής το οποίο θα περιλαμβάνει  βιταμίνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά!

Αποφύγετε το αλκοόλ. Το αλκοόλ όπως και κάποια επεξεργασμένα ροφήματα  δρουν κατά της γονιμότητας και γενικότερα της καλής υγείας γι’ αυτό θα πρέπει να αποφασίσετε να τα αποκλείσετε από τις καθημερινές συνήθειες.

shutterstock_94879450

Σωστή πoσότητα καφέ. Δύο φλυτζάνια καφέ την ημέρα θεωρούνται μια σωστή ποσότητα που δεν επηρεάζει γενικά την υγεία αλλά ούτε και τη γονιμότητα. Φροντίστε να μην ξεπερνάτε αυτήν την ποσότητα καθώς “ένα ακόμα καφεδάκι” μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Image: A woman on a scale.

Βάρος. Τι γίνεται με το βάρος σας; Το περιττό λίπος στο σώμα είναι αλήθεια ότι μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τη γονιμότητά σας. Οπότε προσέξτε το βάρος σας και προσπαθήστε να διατηρήσετε μια καλή σωματική φόρμα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας!

Προσοχή στα χημικά. Υπάρχουν διάφορες χημικές ουσίες στην καθημερινότητα που μπορεί να αποδυναμώσουν τη γονιμότητα. Φυτοφάρμακα και άλλα χημικά προϊόντα που πιθανώς χρησιμοποιείτε θα πρέπει να απουσιάζουν κατά την περίοδο που θέλετε να συλλάβετε. Εάν εργάζεστε σε έναν χώρο με χημικές ουσίες καλά θα κάνετε να λάβετε τα μέτρα σας για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη γονιμότητά σας. Επίσης προτιμήστε την κατανάλωση των βιολογικών προϊόντων και φροντίστε να πλένετε πολύ καλά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνετε.

shutterstock_129341849

Κάπνισμα. Μια συνήθεια που πρέπει να κοπεί είναι το κάπνισμα.  Δεν αρκεί να κόψετε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τα τσιγάρα και κατά την περίοδο που προσπαθείτε να συλλαβέτε. Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία σας, την υγεία του εμβρύου και μπορεί να βλάψει σοβαρά και τη γονιμότητά σας. 

Φυσικά όλα τα παραπάνω χωρίς τη δική σας καλή διάθεση και τον ενθουσιασμό δεν μπορούν να κάνουν θαύματα!
Το πιο σημαντικό είναι η καλή ψυχολογία και η εξάλειψη του άγχους!
Χαρείτε την κάθε στιγμή χωρίς άγχος για να προετοιμάσετε ακόμα καλύτερα το σώμα σας!

Originally posted 2016-05-09 10:33:32.