Πώς να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια
7hmeres Eίμαι μαμά Γωνιά της μαμάς ΜΠΑΜΠΑΣ

Πώς να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Πώς να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια

Η σύγχρονη ζωή επιβάλει τους δικούς της ρυθμούς και βάζει εμπόδια στη ζωή μιας μητέρας όταν πρέπει να δουλεύει σχεδόν όλη μέρα και να έχει να φροντίσει και την οικογένεια της. Η ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για την καθημερινότητα. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βρεις τον τρόπο να αντεπεξέλθεις!

Άσε τις ενοχές
Όσο λείπεις στην εργασία σου και δεν είσαι σπίτι με το παιδί ένα γνωστό αίσθημα που συμβαίνει στις περισσότερες μανάδες είναι οι ενοχές που νιώθουν. Αντί να νιώθεις ενοχές σκέψου τα οφέλη που προσφέρεις στην οικογένειά σου χάρη στην εργασία σου. Βρες όλα αυτά που κερδίζεις επειδή εργάζεσαι και που στ΄αλήθεια σε κάνουν καλύτερη και άρα μπορείς να προσφέρεις περισσότερα.

Βρες την κατάλληλη φροντίδα για το παιδί σου
Εάν ξέρεις ότι το παιδί σου το έχεις αφήσει σε καλά χέρια, όπως σε έναν καλό παιδικό σταθμό ή με μια καλή νταντά, και περνάει ωραία και δημιουργικά το χρόνο του, αμέσως νιώθεις ότι μπορεί να έχει μια εποικοδομητική καθημερινότητα που συνεχίζεται με σένα όταν πηγαίνεις στο σπίτι.

Κάνε πιο εύκολα τα πρωινά
Μην ξεκινάς την ημέρα σου με άγχος και πανικό. Φρόντισε από βραδύς να έχεις ετοιμάσει τα πράγματα σου και τα ρούχα σου καθώς και των παιδιών. Αφιέρωσε αυτά τα λίγα λεπτά στο να είσαι χαρούμενη γεμάτη ενέργεια και να μεταφέρεις αυτό το κλίμα και στα παιδιά σου και να φάτε μαζί πρωινό!

shutterstock_176265329

Οργάνωσε την οικογενειακή σας ατζέντα
Σκέψου τις οικογενειακές προτεραιότητες και όλα αυτά που πρέπει να κάνετε με το σύζυγό σας ή με τα παιδιά σας. Οργανώστε από τις ημερομηνίες εξόφλησης των λογαριασμών, μέχρι τις οικογενειακές σας εξορμήσεις. Σημειώστε οποιεσδήποτε αλλαγές ή σχέδια κάνετε για να έχετε προσμονή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για αυτά. Ρωτήστε τα παιδιά τι θα θέλανε να κάνουν μαζί σας το Σάββατο το πρωί και σημειώστε το για να περάσετε το χρόνο σας έτσι!

Να επικοινωνείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας
Το να έχετε επικοινωνία κατά τη διάρκεια της ημέρας φέρνει μια καλή ισορροπία στις σχέσεις σας. Μηνύματα, τηλέφωνο, emails, βίντεο και φωτογραφίες με το σύζυγο και τα παιδιά σας θα δημιουργήσουν όμορφες γραμμές επικοινωνίας!

Να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου
Η σχέση σας χρειάζεται συνεχώς ανανέωση και δημιουργία γι’ αυτό πρέπει να περνάς ουσιαστικό χρόνο με το σύντροφο σου και να επικοινωνείτε ουσιαστικά σχεδιάζοντας το μέλλον σας.

Να ζεις προσωπικές στιγμές
Οι προσωπικές στιγμές είναι ανανεωτικές στην καθημερινότητα. Βρε χρόνο να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να πας μια βόλτα, να γυμναστείς, να χαλαρώσεις έστω και για λίγα λεπτά μόνη σου. Φρόντιζε τον εαυτό σου, την υγεία σου, το σώμα σου, τη διατροφή σου και μίλα με τις φίλες σου. Η ζωή σου δεν σταματά με την οικογένεια απλώς αλλάζουν κάποιες συνήθειες χωρίς όμως να χρειάζεται να χαθούν!

Διαβάστε επίσης:

8 πράγματα που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να πουν στις νέες μαμάδες

Προσωπικός χρόνος για τη μαμά: 8 δημιουργικοί τρόποι για να τον εξασφαλίσεις