Πώς να αντιμετωπίσεις τη γκρίνια για τις βαρετές επισκέψεις
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αντιμετωπίσεις τη γκρίνια για τις βαρετές επισκέψεις

December 6, 2021

author:

Parenting.gr

Πώς να αντιμετωπίσεις τη γκρίνια για τις βαρετές επισκέψεις

Είναι αδύνατον να μην θυμάσαι πώς και πόσο γκρίνιαζες και εσύ όταν το Σαββατοκύριακο υπήρχαν οι οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Για τους γονείς οι επισκέψεις του Σαββατοκύριακου μπορεί να είναι μια ευκαιρία να βγουν από το σπίτι και να δουν τους φίλους τους ή αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα, για τα παιδιά όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Ένα παιδί προτιμά να περάσει το Σαββατοκύριακο παίζοντας ή κάνοντας ωραίες εκδρομές και βόλτες. Το να βγει από τους 4 τοίχους του δικού του σπιτιού για να πάει στους 4 τοίχους ενός άλλου σπιτιού –ειδικά όταν στο άλλο σπίτι υπάρχουν μόνο μεγάλοι- δεν είναι ό,τι καλύτερο. Βαριέται πάρα πολύ και αυτονόητα γκρινιάζει. Δες πώς μπορείς να διαχειριστείς αυτά τα «θλιβερά» Σαββατοκύριακα.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ακούσεις το παιδί σου. Δεν είναι πολύ άσχημο να βλέπεις ένα παιδί να ασφυκτιά μέσα σε ένα σαλόνι και να μην μιλάει; Άφησέ το να πει ελεύθερα «Βαριέμαι πάρα πολύ». Αν δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει το παιδί σου αυτήν την επίσκεψη, δεσμεύσου ότι θα είναι σύντομη και ότι μετά από αυτήν ή πριν θα κάνετε κάτι που θα επιλέξει εκείνο. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελες να ταλαιπωρήσεις το παιδί. Ακόμη, μπορείς να του προτείνεις να πάρει μαζί του το ηλεκτρονικό του παιχνίδι και το Tablet. Όχι όμως σαν έξτρα ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα τις αφαιρέσεις από τις άλλες ώρες όπου θα ασχολιόταν με αυτό…

Υπάρχει πάντα και η εναλλακτική να προτείνεις στα άτομα που θα επισκεφθείτε, να βρεθείτε σε έναν άλλον χώρο. Να πάτε όλοι μαζί μια εκδρομή ή να βρεθείτε κάπου όπου και εσείς οι μεγάλοι θα μπορέσετε να μιλήσετε και το παιδί να παίξει. Αν υπάρχει διάθεση, τα Σαββατοκύριακα με τον θείο και την θεία που δεν έχουν παιδιά μπορούν να γίνουν απολαυστικά για ένα μικρό παιδί με αυτόν τον τρόπο. Το πρόβλημα είναι πάντα όταν τα παιδιά πρέπει να απομονωθούν σε ένα σαλόνι και να κάτσουν ήσυχα σε έναν καναπέ ακούγοντας συζητήσεις των μεγάλων για ώρες. Αυτό μοιάζει με πραγματική τιμωρία και είναι τόσο άδικο για ένα παιδί που θέλει να διασκεδάσει το Σαββατοκύριακό του.

 

Originally posted 2017-10-19 10:59:56.