Πώς μπορεί να γίνει το μωράκι σας πιο έξυπνο!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

shutterstock_96134879Πολλοί πιστέυουν πως οι πρώτοι μήνες του μωρού σας είναι πολύ σημαντικοί για να αρχίσουν να επικοινωνούν και να κατανοούν τον κόσμο. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να δώσετε κίνητρα στο μωράκι σας και να το βοηθήσετε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του για να είναι πιο ξύπνιο, δηλαδή έξυπνο!

 1. Αναγνώριση στον καθρέπτη. Από νωρίς βάλτε το μωράκι σας να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη! Έτσι θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται πιο γρήγορα το είδωλό του και να αποκτά αίσθηση της πραγματικότητας!
 1. Επικοινωνήστε με τα μάτια. Κοιτάξτε το μωράκι σας στα μάτια  ήρεμα και για αρκετή ώρα ώστε να αρχίσει να σας αναγνωρίζει και να επικοινωνεί!
 1. Να του μιλάτε και να ρωτάτε. Αργότερα όταν θα αρχίσει να μιλάει θα μπορεί πιο εύκολα να κάνει μαζί σας συζητήσεις!
 1. Τραγουδήστε. Να του σιγοτραγουδάτε μελωδίες και όμορφα τραγουδάκια και να κάνετε ρυθμικά παιχνίδια σε οποιαδήποτε φάση της καθημερινότητάς σας!
 1. Να εξηγείτε τι κάνετε. Εάν για παράδειγμα του αλλάζετε πάνα να του λέτε το γιατί, εάν κάνετε μπάνιο επίσης, όταν ανοίγετε τα παντζούρια να εξηγείτε ότι θα μπει φως κλπ.
 1. Να γελάτε και να κάνετε αστεία. Σηκώστε το ψηλά, γαργαλήστε το, κάντε αστείες φάτσες έτσι θα αρχίσει να αποκτά την αίσθηση του γέλιου και του χιούμορ!
 1. Να του μιλάτε για το σώμα του καθώς το αλλάζετε για να μάθει τα μέρη του σώματός του.  
 1. Αφήστε το ήρεμο και μόνο. Δώστε του χρόνο να παρατηρήσει και να εξερευνήσει το χώρο και τα πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα απασχολημένο με κάτι.
 1. Δημιουργήστε ασφαλή παιχνίδια μες στο σπίτι. Φτιάξτε ένα δρόμο με εμπόδια που θα πρέπει να τα προσπεράσει, ή παίξτε μαζί το παιχνίδι “καθρέφτη” για να αρχίσει να μιμείται και να παρατηρεί.
 1. Μετρήστε. Να μετράτε για να αρχίσει να μαθαίνει τους αριθμούς και τη σημασία τους στην καθημερινότητα. Μετρήστε τα παιχνίδια του, τα μπισκότα, τα βήματά σας, τα χέρια και τα δάκτυλά σας.
 1. Διαβάστε πολλά παραμύθια και ιστορίες! Η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να φέρουν μοναδικά αποτελέσματα!

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά!

The post Πώς μπορεί να γίνει το μωράκι σας πιο έξυπνο! appeared first on Η εγκυμοσύνη, η γυναίκα, η μαμά, κάθε μέρα.

Περισσότερα άρθρα